Müzik, hamile kalmayı kolaylaştırıyor
Dünyada yapılan çeşitli araştırmalar infertilite yani kısırlıkla stres arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu ortaya koyuyor.
![]() |
||
ABD'de jinekologlar için çıkarılan 'Contemporary ObGyn' adlı derginin temmuz sayısında bu programa geniş yer verilmiş. Kısırlık tedavisi gören çiftlere yardımcı olmak için geliştirilen programda ritmik melodiler içeren 8 CD bulunuyor.
Pharmonics şirketinin ürettiği CD'lerdeki melodiler beyni sakin bir havaya sokmayı amaçlıyor. Bu CD'lerin ovulasyon sırasında (kadının yumurtasının sperm tarafindan döllenmeye hazır olması) dört gün dinlenmesi öneriliyor. Bu müzikleri dinleyen kadın hem stresten arınıyor hem de cinsel açıdan daha fazla istekli hale geliyor.
İlaçtan daha etkili
Pennsylvania Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünden asistan profesör Serdar Ural, stresin kısırlığa yol açabileceğinin bazı araştırmalarla kanıtlandığını söylüyor. Ural şöyle diyor: 'Stres kortikotropin, katekolamin ve kortizol hormonlarının aşırı salgısına neden oluyor. Bu da kadında adet düzensizliğine, ovulasyonun baskılanmasına ve erkekte sperm sayısının azalmasına yol açıyor. Dinlendirici müzik, stresi azaltmada yardımcı oluyor, hormonları dengeliyor ve fertiliteyi olumlu yönde etkiliyor.'
Pek çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor
Kök hücreyle ilgili araştırmalarıyla yurtdışında ödül alan Serdar Ural, müziğin eski Çin ve Mısır'da birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığına dikkat çekiyor. Ural 'Fakat bu 1980'lere kadar modern bilimsel çalışmalarla kanıtlanmamıştı. Ancak günümüzde bazı durumlarda müziğin ilaçlardan daha etkili olduğu anlaşılmıştır. Bazen kendimizi daha iyi hissetmek için müzik dinlemek isteriz. İşte buradan yola çıkarak dinlendirici müzikler, hamile kalmak isteyen kadınlara yardımcı olabilmektedir' diyor.
DİĞER HABERLER
Mutlu Çocuk Yetiştirmek Mümkün mü?
Günümüzde ebeveynlerin büyük bir bölümü, çocuklarının mutluluğu konusunda derin bir endişe yaşıyor.
Hastalıklardan Korunmada Altın Kural; HİJYEN
Okulların açılması ve sonbaharın gelmesiyle birlikte bulaşıcı hastalıklarda da artış görülebiliyor.
“Tunç Tataker’in İlk Kitabı “Farkındalık Cehennemdir” Tüm Kitapçılarda!”
“Benim yaşımdakiler hep seks ister... ”
“Farklı bir bakış açısı, karşı konulmaz yaratıcılık!”
“Sesu’dan yepyeni ürün yelpazesi”
“Fahriye Evcen Koton ile En Beğenilen Marka Yüzü Seçildi”
“Far Away Endless Sun Anneler Günü’nde Unutulmaz Bir Hediyeye Dönüşecek”
DİĞER ADRESLER
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32





