>

DEKORASYON

2013 Yılı Dekorasyonda Trendler Neler?

Kontrastlar yılı çiçekler, kırmızılar, sarılar….grinin asaleti
 
   
 
 
     

Yeni yılda evde yenilikler yapmak, yeni heyecanlar getirir… Peki 2013 yılında dekorasyonda nelerin moda olduğunu biliyor musunuz? Butik ve kişiye özel üretimleriyle dikkat çeken Bellagio Plus Mobilya’nın tasarımcısı Oya Özbek ve iç mimar Nilüfer Kaptana yeni yılın trendlerini anlattı. Özbek, “ Bu yıl kontrastların ve desenlerin yılı olacak… Özellikle perdelerde bol desen ve renk kombinasyonlarıyla karşılaşacağız” dedi.

Nişantaşı mağazasında sergilediği tasarımları özellikle yurtdışından gelen müşterilerince büyük ilgi gören, son yılların iddialı tasarımcılarından Oya Özbek ve iç mimar Nilüfer Kaptana, 2013 yılının dekorasyon trendlerini şöyle anlattı:

RENKLER SICACIK

Kırmızılar, sarılar ve turuncular bu sezonun en gözde renkleri. Özellikle bu renkleri bir arada kullanmak sezonun trendleri arasında. Renkleri desenlerle kombinlemek ise bu yılın vazgeçilmezi…

CANLI DESENLER

Geometrik ya da çiçek desenleri fark etmez ancak evinizin bir köşesinde mutlaka desenler olsun. Bol renkli ve desenli perdeler ve yastıklar evinize neşe katar. İddialı olmak isterseniz de renkli ve desenli duvar kâğıtlarına bir göz atın. Desenli duvar kâğıtlarıyla oturma ve yemek odanızı birbirinden ayırabilir, modern koltuklarınızın arkasına geometrik desenli duvar kâğıtlarınızla odanızdaki derinliği arttırabilirsiniz. Geometrik desenler, asma tavanlar için de farklı bir alternatif olarak seçilebilir.

GRİNİN ASALETİ

2013 her ne kadar rengarenk bir yıl olsa da grinin asaleti yıl boyunca sürecek. Griye genellikle mor eşlik edecek. Gri duvarlarınız mor koltuklarla, gri mobilyalarınız mor çiçeklerle dolu vazolarla renklenecek.

AHŞAP METAL BİRLİKTELİĞİ

2013 yılı kontrastlar yılı dedik… Sadece renklerde değil ahşap ve metalle de kontrast kombinler yapmak mümkün… Doğal ahşabın klasik asilliği metalin modern ışıltısıyla bir araya gelerek yeni sezonun yükselen trendlerinden birini oluşturuyor. Sık ahşap orta sehpalar metalik gümüş aksesuarlarla daha dikkat çekici hale geliyor.

Modern metalikler sadece ahşapla değil, her tür aksesuarda bu yıl da vazgeçilmez arasında yer alıyor. Gümüş çerçeveler, şamdanlar, vazolar, aynalar evinize ışıltı katmaya devam ediyor. Nostaljik avizeler ise klasikliğini koruyor.


 

Etiketler: Dekorasyon, Trend, Renk, Ev
Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>