SALATALIK SÜRÜN CANLANIN
Salatalık ile cildinizi canlandırmaya ne dersiniz? A, B ve C vitaminleri ile fosfor, potasyum, demir, magnezyum ve gençlik iksiri olarak tanımlanan selenyum deposu salatalık, her türlü cilt sorununa iyi geliyor. Susuzluğu giderici özelliği ile cildin nem oranını dengeliyor. Canlandırıcı ve yumuşatıcı etkisi nedeniyle kozmetik ürünlerinin vazgeçilmez besinlerinden biri. Cildiniz için her gün 1 salatalık yiyin. Ayrıca salatalığın kabuğunu biraz kalın soyup yüzünüze sürün, cildinizde ani canlanma ve yumuşama etkisini hissedeceksiniz.
İYİ BİR UYKU ÇEKİN
Cildimiz kendini onararak yenilenmek ve beslenmek için organizmanın derin uyku halini, yani geceyi bekler. Cilt, gece yarısından sonra hormonlar tarafından daha iyi sulanır; kılcal kan dolaşımı da aynı şekilde bu dönemde canlanır. Cildin uygulanan ürünlerden en yoğun olarak yararlandığı saatler ise sabahın dördüdür. Gecenin cildimize sunduğu en büyük hizmet sakinleşmektir. Yani gün boyunca kendisini güneşe, rüzgâra karşı savunurken, yaptığı strese bağlı ya da mimiklerle ilgili kırışmaların asıl nedeni olan adale kasılmaları gece boyunca sakinleştiğinde ortadan kalkar ve cilt rahatlar.
KIRIŞIKLIKLARA MEYVE
Bilim adamları, güneş ışınlarından meydana gelen cilt kırışıklıklarının yiyeceklerle de ilgisi olduğunu açıkladı. Araştırmacılar; sebze, baklagiller, zeytinyağı ve bazı meyvelerin, güneş ışınlarının olumsuz etkisine karşı cildi koruduğunu belirtiyor. Cildi güneş ışınlarının etkisinden koruyan diğer anti-kanserojen besinler ise balık, erik, elma ve çay. Öte yandan ciltte kırışıklıkların, et, sütlü besinler, şeker, tereyağı ve margarin tüketenlerde daha fazla meydana geldiği gözlendi.
DİĞER HABERLER
Yeni Ultra Facial Meltdown Onarıcı Yüz Kremi ile Cildin Alarm Verdiğinde Kontrol Sende!
Hava kirliliği, ani ısı değişimleri, nemsizlik veya yoğun yaşam temposu…
Bahar Gibi Cilt İçin Tüyolar
Herkes sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister, özellikle de kadınlar...
“Yürüyüş Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 11 Kural”
“Enerji içeceği Redbull'a izin çıktı”
“Gupse Özay ‘Oyuncu Olmasaydım Psikolog Olurdum’”
“Caz’ın üç ağır topu buluşuyor...”
“Aydilge ve Utku Sonsuz Mutluluğa "Evet" Dediler”
“Çocuklarınızın gözleri için en iyisi...”
DİĞER ADRESLER
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32




