Bu bölümle, sinema salonlarında her zaman film izleme olanağı bulamayan görme ya da işitme engelli sinemaseverlere de sinema salonlarının büyülü atmosferini yaşatmak amaçlanıyor.
“Engelliler İçin Özel Gösterim Bölümü”nde Tolga Karaçelik'in "Sarmaşık", Onur Ünlü’nün "İtirazım Var" ve Rıza Sönmez'in "Orhan Pamuk'a Söylemeyin Kars'ta Çektiğim Filmde Kar Romanı Da Var" filmleri gösterilecek.
Tolga Karaçelik, son filmi “Sarmaşık”ta iflas eden bir Türk armatörün Mısır açıklarında demirlemek zorunda kalan gemisinde geçen olaylar etrafında iktidar ilişkilerini tartışıyor. Onur Ünlü'nün son filmi “İtirazım Var”da ise sıradışı bir imamın gizemli bir cinayeti çözmeye çalışması sırasında gelişen ilginç olaylar anlatılıyor. Kars’ta yaşayan görme engelli Şarkıcı Yüksel ve Orhan Pamuk hayranı Berber Kâzım’ın hikayesinin konu edildiği "Orhan Pamuk'a Söylemeyin Kars'ta Çektiğim Filmde Kar Romanı Da Var" filmi de “Engelliler İçin Özel Gösterim Bölümü”nde sinemaseverlerle buluşacak.
24.Adana Film Festivali Sinemada Engelleri Kaldırıyor
Festival de “Engelliler İçin Özel Gösterim Bölümü” kapsamında sesli betimleme ve altyazılı betimleme uygulamaları ile üç Türk filmi gösterilecek.

“Milli Piyango`nun Yılbaşı Özel Çekilişi Sonuçları”
“21.Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Adayları Açıklanıyor”
“Tolga Örnek “Senin Hikayen”le Duygu Dolu!”
“Bir dahi ve çok gizli görevler...”
“KARANLIKTA AKAN BİR YILDIZ: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”
“Paket Postanesi Terasında Sıra Dışı Deneyimlerin Mekanı: Komün”


REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32