Epilasyon Yaptırırken Dikkat!
Lazerli ve iğneli epilasyonun sağlıklı şartlarda yapılmaması halinde, kişilere, AIDS, Hepatit B gibi hastalıklar bulaşabileceği bildirildi.
![]() |
||
Epilasyon öncesi hormonal testlerden geçmenin yararlı olduğunu da vurgulayan Dr. Yücel, kıllanmanın hormonal bir rahatsızlık nedeniyle olabileceğini, bu durumda epilasyondan bir sonuç alınamayacağını bildirdi.
Dr. Yücel, ehliyetsiz estetisyenlere gidilmesi halinde ciltte yanıklar ve lekeler oluşabileceğine, iğneli ve lazerli epilasyonda, başkasında kullanılan iğnenin tekrar kullanılması halinde AIDS, hepatit B gibi hastalıkların bulaşabileceğine dikkati çekti.
"HAMİLELERİN DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR"
Özellikle yaz aylarında güneş ışınları nedeniyle lazerle epilasyonda lekeler kalabileceğine işaret eden Yücel, esmerlerde tene rengini veren pigmentlerin fazla olması nedeniyle, leke riskinin daha yüksek olduğunu kaydetti. Dr. Yücel, ''Epilasyon yaptırmaya karar verenler, kendilerini güneşten çok iyi korumalılar. Mümkünse yaz aylarında lazerle epilasyon yaptırmamalılar'' diye konuştu.
Epilasyonda kullanılan kimyasal malzemelerin hamilelerde ve anne karnındaki bebeğe de zarar verebileceğini belirten Kubilay Yücel, hamileleri, epilasyondan uzak durmaları konusunda uyardı.
"KREM, KIL KÖKÜNÜ KURUTAMAZ"
Kubilay Yücel, bazı kremlerin kıl köklerini yok ettiği yönünde iddialar bulunduğuna da dikkati çekerek, böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını söyledi. Yücel, ''Kremle, tüyün sadece üst yüzeyi yok edilebilir, ancak kökünün kurutulması mümkün değildir'' dedi.
Kaynak: www.havadis.net
“37.İstanbul Film Festivali Afişleri Çok Yakında Sokaklarda”
“İstanbul Fashion Week 2011: Karma 1 / Aslı Güler”
“Extra Gastronomy By Brothers`da Bir Arada Olmanın Keyfi Müzik ve Gastronomi ile Yaşanıyor!”
“Bir Nefes İstanbul ve Aret Vartanyanı bir nefeste tanımak”
“Palmarina Bodrum ‘Bodrum Cup’ Yarışçılarını Ağırlıyor”
DİĞER ADRESLER
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32





