>

TEKNOLOJİ

Havaalanında Cep Telefonunuzun Şarjı Biterse Ne Yaparsınız?

Akıllı seyahat siteleri yolcuların elektronik cihazlarını şarj edebilmeleri için en kapsamlı imkanları sunan havaalanlarının hangileri olduğunu araştırdı.
 
   
 
 
     

Avrupa genelinde çok sayıda havaalanı, yolcuları şarjn ihtiyacını karşılamak için ücretsiz priz ve USB erişimi sağlıyor.

Londra Heathrow ve Varşova Chopin Havaalanları, yaklaşık 3000 adet prizle bu alanın liderleri olarak öne çıkıyor.

Akıllı telefon, dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinası, video kamera… Taşınabilir elektronik cihazlar, artık seyahate çıkarken çantamıza ilk attığımız ürünler arasında. Üstelik bu cihazlara seyahatin ilk aşamasında, henüz havaalanında uçağımızı beklerken ihtiyaç duymaya başlıyoruz. Bu nedenle havaalanlarında elektronik cihazlarımızı şarj etme imkanına sahip olmak bizim için oldukça önemli.

Peki hangi ülkelerdeki havaalanları, mobil cihazlarını şarj etmek isteyenlere en kapsamlı hizmeti sunuyor? Akıllı seyahat sitesi KAYAK.com.tr’nin bu soruya yanıt bulmak üzere Avrupa genelinde yaptığı araştırmaya göre, bu konuda liderlik İngiltere’de. Başkent Londra’daki Heathrow Havaalanı’nda, özellikle dış hatlar terminalinde, yolculara elektronik cihazlarını şarj etmeleri için her kolaylık sağlanmış durumda: Tüm yolculara açık olan dış hatlar bekleme salonlarında, 3000’i aşkın priz bulunuyor. Bu rakam, her iki yolcuya bir priz sunulması anlamına geliyor. Londra’daki Luton Havaalanı, Heathrow’a kıyasla daha az yolcu kapasitesine sahip olsa da, 400 adet priz ve 40 adet çok kullanımlı şarj istasyonuyla yolcuları bu hizmetten mahrum etmemeyi başarmış görünüyor.

Polonya’daki Varşova Chopin Havaalanı’nda yaklaşık 3000, Almanya’daki Münih ve İspanya’daki Barselona El Prat havaalanlarında ise yaklaşık 1000’er adet priz bulunuyor. Yolu Viyana Havaalanı’ndan geçenler ise havaalanı genelindeki prizlerin yanı sıra özel çalışma bölmelerinden ve dizüstü bilgisayar masalarından da faydalanabiliyor. Benzer bir uygulama Amsterdam Schipol Havaalanı’nda da yolcuların hizmetine sunuluyor.

Moskova’daki Sheremetyevo Havaalanı ise yolculara 1500 adet priz sunuyor. Bu hizmet, Rusya genelinde diğer havaalanlarında sadece VIP salonlarında yolculara sunuluyor. Diğer yandan ortak kullanıma açık prizlerin yanı sıra uluslararası ulaşım sağlayan pek çok havaalanında farklı noktalara konumlanmış ücretli sarj istasyonları bulunuyor.

Ortak kullanıma açık prizler aracılığıyla şarj imkanı sunmayan havaalanları da, bu temel ihtiyacı karşılayabilmek amacıyla çalışmalarını hızlandırmış durumda. Örneğin Almanya’nın önde gelen havaalanlarından Frankfurt ve Hamburg havaalanları, bu kapsamda çalışmalar yürütüyor.

KAYAK İtalya, Yunanistan, AE ve Türkiye Bölge Müdürü Gürhan Karaağaç, konu hakkındaki görüşlerini şöyle anlattı: “Online seyahat işlemlerini kolaylaştırmaya ve geliştirmeye odaklı bir teknoloji şirketi olarak böyle bir araştırma yapmamımız amacı, mobil cihazlar aracılığıyla güvenilir ve doğru bilgiye her an, her yerde erişebilmenin öneminin farkında olmamız.

Geliştirdiğimiz KAYAK uygulamaları ve sunduğumız özellikler de yolcuların ihtiyaçlarını gidermeye odaklanıyor. Örneğin, ‘Uçuş Takipçisi’ özelliğimiz sayesinde uçuşunuzda herhangi bir rötar olup olmadığını gerçek zamanlı takip edebiliyorsunuz.”
 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>