>

DEKORASYON

2020 Mobilya Trendlerinde Neler Olacak?

Yeni gelen mevsimin özelliklerine göre evinizi yenileyebilmek, yeni yılın renklerine göre yaşam alanlarınızı şekillendirmek isteyebilirsiniz.
 
   
 
 
     

Yeni yılda mobilya trendleri hakkında ilham verecek fikirler için ise Kilim Mobilya Tasarım Ekibi, 2020 mobilya trendlerini açıkladı. Özgün tasarlanmış, daha çok metal, doğal ahşap veya mermer yüzeylere sahip mobilyaların 2020 yılında sıklıkla görüleceğini söyleyen ekip, kahverenginin yanı sıra krem, gri, koyu mavi ve adaçayı yeşilinin renk tercihinde ön planda olacağını belirtti.

Tıpkı giyim modası gibi dekorasyon dünyasının da her yıl yenilenen bir modası ve trendleri var. Bu noktada ev dekorasyonunda en çok ön plana çıkan ve dönemsel olarak yenilenen ürünlerin başında mobilyalar geliyor. Kilim Mobilya Tasarım Ekibi, 2020 yılında genel mobilya tasarımından mobilyalarda kullanılan malzemeye, kumaşlardan renklere kadar yaşam alanlarımızda göreceğimiz tüm yenilikleri açıkladı.

Özgün tasarımlarla yaşam alanları şekilleniyor…

Son yıllarda insanların evlerini döşerken kullandığı mobilyaların sadece kendine özel olmasını istediğini söyleyen tasarım ekibi, bu nedenle özgün tasarlamış ürünler ürettiklerini söyledi. Daha çok metal, doğal ahşap ve/veya mermerle kombine edilen mobilyaların 202o’ye damga vuracağını kaydeden ekip ayrıca, kahverenginin yanı sıra krem, gri, koyu mavi ve adaçayı yeşilinin renk tercihinde ön planda olacağını, detaylarda ise rosa ve bakır yerine pirinç ve krom kullanımının öne çıkacağını aktardı.

Doğalığın yanı sıra geometrik tasarımlar 2020 yılına damga vuracak


Ahşabın doğal halini hissettirecek renkleri, açık soft renklerle tamamlayacak dekoratif objelerin evlerde daha fazla görülmeye başlanacağını aktaran Kilim Mobilya Tasarım Ekibi, yatak odası, çocuk odası, yemek odası gibi panel mobilya olarak adlandırılan grupta daha yumuşak geçişlerin görüleceğini ve geometrik detaylara hakim tasarımlarla sıklıkla karşılaşılacağını ifade etti. Tasarım ekibi, bu grupta soft renkler dışında yeşil ve mat siyah rengin ön plana çıkacağını da anlattı. Öte yandan oval kenarlar ve açılı köşeler ise mobilyalardaki hareketi artıran kesim hatları olarak karşımıza çıkacak.

Aksesuarlar detaylandırmak için oldukça önemli


Oturma odası, köşe takımı, koltuk grupları olarak tanımlanan soft grupta 2019 yılında ivme kazanan yüksek ayaklı yatak olabilen ürünler 2020 yılında da kendini gösterecek. Silinebilen ve kir tutmayan kumaş trendi devam edecek. Örme kumaşlar ile kadife kumaşlar mobilya kaplamalarında kullanılırken, tamamlayıcı ürünlerde sehpa, avize ve lambalar daha çok dekoratif kullanımlarıyla ön planda olmaya devam edecek. Halı seçiminde ise koyu ama sade kullanımlar görülecek.

Renkler 2019’un aksine daha pastel…

Renklerde ise 2019 yılının aksine pastal renklerin hakim olacağının altını çizen tasarım ekibi; kahve kremlerinin yanı sıra gri, koyu mavi ve ada çayı yeşilinin ön plana çıkacağını detaylarda ise metal, pirinç ve krom detayların mobilyaları tamamlayacağını söyledi. Ekip, kırlentlerde de yine pastel renklerin ve daha büyük figür-desenlerin yer alacağını anlattı.

 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>