>

DİĞER HABERLER

Gıdada güven tarlada başlar

"Bilinçli tüketici, gıda güvenliğinin teminatıdır." Tukas Genel Müdürü Ahmet Uysal'dan çok özel açıklamalar. Haberin devamını okumak için tıklayın.
 
   
 
 
     
Gıdada güvenin tarlada başladığını vurgulayan Tukaş Genel Müdürü Ahmet Uysal, Tukaş'ın tarladan sofralara sunduğu ambalajlı gıda ürünleri ile tüketicinin güven duyduğu bir marka olduğunu belirtti.



Gıda üreten tüm şirketlerin tüketicilere karşı gıda güvenliğini sağlamak yükümlülüğü bulunduğunu vurgulayan Uysal, "Üretim faaliyetlerinde TSE-EN-ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi ile HACCP procedürlerini uygulayan Tukaş, gıda güvenliği konusundaki tüm yükümlülüklerini yerine getirmektedir. HACCP sisteminin bir ön koşul programı olan ve olası tehlikeleri önlemeye yönelik yaklaşımı ile GMP(İyi Üretim Uygulamaları) ve GLP(İyi Laboratuvar Uygulamaları), Tukaş'ın gıda güvenliği sisteminin bir parçasıdır." dedi.



"Gidada güven tarlada baslar"

Tüketicilerin gıda firmalarına ve ürünlerine yönelik beklentisinin satın aldıkları gıdaların güvenli, hijyenik ve sağlığa uygunluğu olduğuna dikkat çeken Uysal, "Sebze ve meyve işlemeciliği alanında güvenli gıdayı sağlayabilmek için, hasattan müşteri mutfağına uzanan zincirin her aşamasında gıda güvenlik sistemleri devreye girmektedir. Gıda güvenliğinin tarlada başladığı inancından yola çıkan Tukaş; bu doğrultuda ürünlerinin hammaddesini oluşturan sebze ve meyveleri, başarıyla uyguladığı sözleşmeli tarım sistemi ile temin etmektedir. Sözleşmeli tarım sistemi, sebze ve meyvenin kalitesini yükseltmektedir ve üretim sürecinde ürünün kalitesini artırmaktadır. Bu nedenle, güvenli gıda kapsamında mutlaka uygulanması gereken bir sistem olarak değerlendirilmektedir. Sözleşmeli tarımı sektöründe sistematik olarak uygulayan ilk şirket olan Tukaş'ın Ege ve Marmara bölgelerinde yaklaşık 10.000 sözleşmeli üreticisi bulunmaktadır." şeklinde konuştu.



"Bilinçli tüketici, gıda güvenliğinin teminatıdır"

Gıda sektöründe faaliyet gösteren tüm şirketilerin yasal ve mevzuat şartlarını takip etmelerinin bir zorunluluk olduğunu ifade eden Uysal, "Güvenli gıdanın teminatı, bilinçli tüketicidir. Tüketicinin bilinç düzeyinin artması, gıda güvenlik sistemleri uygulamalarının daha yakından takip edilmesini sağlayacaktır." dedi.



Salça, konserve, reçel, turşu, yoğurt...vb.ürünlerin ülkemizde hala yaygın olarak evlerde yapıldığına dikkat çeken Uysal, "Özellikle büyükşehirlerde her geçen gün bu tür ürünlerin evde yapımı azalmaktadır. Zamanın her geçen gün daha fazla değer kazandığı günümüzde yeni nesiller, ambalajlı gıda ürünlerinin damak tadı ile yetişmekte ve pratik çözümlerin sunulduğu her alternatifi denemektedir. Ambalajlı gıda ürünleri; yüksek hijyen ve sağlıklı gıda standartları, pratik ve besin değeri yüksek ürünler sunmaktadır. Bu nedenle, ambalajlı gıda ürünlerinin pazar payının zamanla daha fazla artacağı, tüketicilerin gelir seviyelerindeki iyileşmeler ile % 100 tüketime hazır özel yemeklerin pazarda etkin konuma geleceği öngörülmektedir. Öte yandan; hazır salça ve konserveler, üretim prosesleri kapsamında çok yüksek ısıl işlemlere tabi tutulduğundan, sağlıklı ve hijyeniktir, zararlı bakteriyeller açısından sterildir. Evlerde yapılan konserve ve salçada bu işlemlerin yapılması mümkün olmadığı için sağlık açısından risk oluşturan durumlarla karşılaşmak kaçınılmazdır. Aynı şekilde bu ürünler evlerde yapıldığında tuzluluk oranı çok yükselmektedir. Bu da sağlık açısından olumlu değildir. Tüketicilerde bu yönde gelişecek bilinçli tüketim ile birlikte ambalajlı hazır ürünlerin tüketimi de artacaktır." şeklinde konuştu.




Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>