Yağ ve kolesterol alımı üzerine değişen trendlere bakacak olursak obezitenin artış gösterdiği toplumlarda buna paralel olarak yağ ve kolesterol alımlarında da artış bekleriz. Hâlbuki yapılan çalışmalar; ortalama 100 sene içerisinde yağlı yiyecek tüketme oranının yüzde 85’lerden yüzde 65’lere düştüğünü, beslenme ile alınan kolesterolün ise neredeyse aynı kaldığını gösteriyor. Yağ tüketim eğilimlerinde gözlenen en ciddi artış ise katı yağlara alternatif olarak sunulan ve sağlıklı seçimler diye gösterilen margarinlerde gözleniyor. Neredeyse 4 katına çıkan margarin kullanım eğilimleri dikkat çekiyor.
EN BÜYÜK SUÇLU ŞEKER
İştahı artıran Munzur besinler kategorisinde yer alan basit şekerlerin ise obezitenin yaygınlaşmasında en büyük suçlulardan biri olduğunu belirten uzmanlar, yiyeceklere eklenen basit şeker ve türevleri incelendiğinde kişi başına düşen rafine tahıl ürünlerinin tüketiminde yüzde 55, sadece basit şeker alımında ise yüzde 60 yükseliş görüldüğünü kaydediyor.
DİYET VE DİYABETİK ÜRÜNLER KARIŞTIRILIYOR
Unutulmamalıdır ki şeker oranı azaltılmış diyabetik ürünler yüksek yağ ve kalori içerikleri nedeniyle zayıflama diyetleri için uygun olmayabilir. Etiket okuma ve doğru değerlendirme alışkanlıklarını geliştirmek bu noktada önem taşıyor.
BOL RENKLİ, YÜKSEK KALORİLİ BESİNLER
Mümkün olduğunca besinleri doğal formlarında tüketmeye, sentetik üretim şartlarında yetişmiş gıdalardan, besin sanayinin bol renkli yüksek kalorili ürünlerinden ise uzak durmaya dikkat etmeliyiz.
Yağ Yemiyorum Ama Yağlanıyorum
Bol renkli, yüksek kalorili besinler... Ama en büyük suçlu kim?
DİĞER HABERLER

Sahur Sadece Su ile Geçiştirilmemeli
Ramazan ayı pek çok alışkanlık gibi günlük beslenme düzeninin de değiştiği çok özel bir ay.

“Sadece Üşütmekle Zatürre Olunmaz”
“Tıklayın, size özel davetiye kazanın....”
“Ofise Dönüşlerde Çalışanları Neler Bekliyor???”
“Doğru Ruju Nasıl Seçersiniz?”
“Gözalıcı Sadelik İGS Koleksiyonu'nda!”
“Kadıköy’de Buzfest Başlıyor ”


REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32