>

GÜNDEM

AVM Düşünülmüyor, Otel, Rezidans Yok!...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 12. gününe giren Taksim Gezi Parkı eylemleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
 
   
 
 
     

Gezi Parkı protestolarıyla ilgili konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, ''Olayların boyutları bu noktaya gelmemeliydi. Burada bir AVM yapılması kesinlikle düşünülmüyor, otel yok, rezidans yok. Tamamen kent müzesi veya bir sergi alanı içerisinde değerlendirilebilir'' dedi.

Topbaş, o noktaya AVM veya rezidans değil kent müzesi yapılabileceğini söyledi.

İBB Başkanı Topbaş, şunları kaydetti:

''Ağaçlar sökülmeye başladı paniğiyle gittiğini söyleyenler var. Gezi Parkı olarak bilinen alan 50 bin metrekare civarı 563 ağaç var. 72 ağaç taşınabilecek nitelikte çapı 40 santimin altında olduğu için. 26 ağaç da taşınır ama riskleri var olarak gözüküyor.

Olayların boyutları bu noktaya gelmemeliydi. Burada bir AVM yapılması kesinlikle düşünülmüyor, otel yok, rezidans yok. Tamanen kent müzesi veya bir sergi alanı içerisinde değerlendirilebilir. Taksim Meydanı ile ilintisi olan yeni bir alan olacak. Taksim'de yayalaştırma alanında daha fazla yeşillendirme olacak. Projelendirmeyi mimarlarla tartışacağız.

Divan Oteli’nin arkasına geçen köprü var. Yenilenerek o da insanların Maçka’ya kadar yürüyebileceği bir alan haline getirilebilir. Ağaç sayıları arttırılır. Yayalaştırma alanlarında daha fazla yeşillendirmek.''

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>