>

GÜNDEM

Doğum Koçları Cesaret Aşılayacak

Sezaryenin azaltılmasına yönelik önlemler kapsamında, anne adayının endişesini gidermek ve doğum stresini en aza indirmek için "doğum koçları"nı devreye sokulacak.
 
   
 
 
     

Sağlık Bakanlığının, sezaryenin azaltılmasına yönelik önlemler kapsamında devreye sokacağı doğum koçları, anne adayının endişesini giderecek ve doğum stresini en aza indirecek.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanı Sema Sanisoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun uygulamaya sokulacağını açıkladığı " doğum koçluğu"nun ayrıntılarını AA muhabirine anlattı.

Sanisoğlu, "Amacımız hastaneyedoğum için başvuran anne adayları ile birebir ilgilenebilecek, doğum öncesi,doğum ve lohusalık döneminde anneye eşlik edecek, destek sağlayacak profesyonel ebelerin olması" dedi.

Doğum koçluğu için iletişim eğitimi alacak ebeler, gerekirse anne adayının elini tutacak, gerektiğinde masaj yapacak, su içmesine veya banyo yapmasına yardım edecek, doktorla ekip çalışması içinde doğumun kolay ve daha kısa zamanda gerçekleşmesini sağlayacak, aileyi bilgilendirecek.
 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>