>

GÜNDEM

Yılbaşını Evde Kutlayacakların Dikkatine!!!

2019’a sayılı günler kala herkesin dilinde tek bir soru var: Yılbaşında ne yapacaksın?
 
   
 
 
     

Kimi bir partide, kimi tatilde, kimi ise sevdikleriyle birlikte keyifli bir gece geçirmek üzere evinde olmayı planlıyor. Peki yeni yıla evinde “hoş geldin” demek isteyenler bu özel geceye nasıl hazırlanacak? Morhipo MAG ekibi yılbaşını evde kutlayacaklar için önerilerini sunuyor.

Yeni bir yıl daha geldi çattı. Peki yeni yılı evinde karşılamak isteyenler bu özel geceye nasıl hazırlanacak? İşte aralık ayının soğuk günlerinde yeni yılı sıcacık bir ortamla karşılamak için Morhipo MAG ekibinin önerileri.

Yılbaşı için yapılabileceklerin başında evi süslemek geliyor. Peki evi süslemeye nereden başlayacaksınız? Buna yılbaşı ağacı kurarak başlayabilirsiniz. Yeşil renkli plastik yılbaşı ağaçları hâlâ evlerin vazgeçilmezlerinden. Yeşil ağacın üzerine kırmızı, altın, gümüş ve mavi renkli süslerin hepsini kullanabilirsiniz. Değişiklik yapmak isteyenler ise son dönemde dikkat çeken beyaz çam ağaçlarını da kullanabilir.

Yılbaşı ağacı satın alırken dikkat etmeniz gereken ilk kural, ağacın boyu ve genişliği olmalı. Evinizin taşıyabileceği bir ağaç boyu seçmelisiniz. Örneğin 150 cm yılbaşı ağacı ortalama olarak yeterli. Yılbaşı ağaçları kadar ışıklar da evinize ışıl ışıl bir görünüm verecektir. O yüzden ağacın üzerine ya da cam kenarlarına bu ışıklardan kullanmayı unutmayın.

Ev dekorasyonunda renk tercihi

Evinizin dekorasyonunda da yılbaşına özel güncellemeler getirebilirsiniz. Evinizde özellikle altın, şampanya rengi ya da kırmızı, mavi ve gümüş tonlarında farklı süslemelerle yeni yıl ruhuna uygun bir hava oluşturabilirsiniz. Yılbaşı kapı süsleriyle misafirlerinizi gecenin başından etkilemeniz mümkün.

Yılbaşı sofrasında neler olmalı?

Evinizin dekorasyonu hazır olduktan sonra misafirlerinizle ne yapacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Küçük bir aile ya da arkadaş grubuyla yemek yemek mi, yoksa daha kalabalık bir ortam mı planlıyorsunuz? Bu sorunun yanıtı mönünüzü belirleyecek. Yılbaşı menüsünün olmazsa olmazı hindi diyebiliriz. Hindi mönüsü size uygun değilse, geleneksel Türk yemekleriyle yeni yıla lezzet şöleni eşliğinde girmeniz mümkün. Börekler, yaprak sarmalar ve çeşitli mezelerle donatılmış bir masayla 2019’a muhteşem bir giriş yapabilirsiniz. Eğer kalabalık bir yılbaşı partisine ev sahipliği yapacaksanız, mönüyü atıştırmalıklar üzerine kurabilirsiniz. Kanepe ve içecek çeşitleriyle zengin bir açık büfe hazırlayabilirsiniz.

Kutu oyunlarını hazır tutun

Yılbaşına evde girerken yapacaklarınız da misafir sayınıza göre değişir. Müzikle eğlenceli bir ortam yaratabilir ya da televizyonda bir eğlence programı izleyebilirsiniz. Ama tombala başta olmak üzere mutlaka evde en azından birkaç oyun bulundurun. Eve alacağınız maske ve yılbaşı şapkalarla da küçük partinizi maskeli bir baloya dönüştürebilirsiniz.

Yılbaşı için kıyafet tercihi

Yılbaşı gecesi için tercihiniz gümüş payetli ya da kadife elbiseler olabilir. Ama bizim yılbaşı favorimiz kesinlikle kırmızı elbiseler! Dikkat etmeniz gerekenler ise çok basit. Seçeceğiniz elbisenin vücut tipinize uygun, elbisenin kırmızısının cilt alt tonunuzla uyumlu olması. Bir yıl sonra “Ben bunu neden giydim?” dememek için zamansız modelleri seçin. Eğer tercihiniz küçük siyah elbiseden yana olacaksa da mutlaka kırmızı bir rujla tamamlayın.

 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>