>

KÜLTÜR-SANAT

“10.00 Kadın” Projesi...

Goldman Sachs’ın “10.00 Kadın” Projesi Özyeğin Üniversitesi’nde başlıyor.
 
   
 
 
     
Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin Goldman Sachs’ın dünyada başlattığı 10.000 Kadın projesinin Türkiye ayağı olan 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı ile Türk kadın girişimcilerinin nitelik kazanmalarına ve iş dünyasında yükselmelerine destek olmaya çalışacaklarını söyledi. En değerli yatırımın ülke insanının geleceğine yapılan yatırım olduğuna inandığını belirten Hüsnü Özyeğin, “Bu program ile Türk kadının ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmesine katkı sağlamak istiyoruz” dedi.



Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs’ın 2008 yılında başlattığı 10.000 Kadın projesi Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı adıyla hayata geçiyor. Eğitim dili Türkçe olacak sertifika programına başvurular 2009 Kasım’dan 2010 Ocak sonuna kadar yapılabilecek.
10.000 Kadın ile, gelişmekte olan ülkelerde kadınların girişimcilik ve yöneticilik yönlerinin güçlendirilmesi, kadın - erkek eşitsizliğinin azaltılarak paylaşımcı, sürdürülebilir bir ekonomik büyümenin desteklenmesi hedefleniyor. Şimdi Türkiye’nin de dahil olmasıyla toplam 18 ülkede uygulanan projenin, 100 milyon dolarlık bütçesi ile önümüzdeki beş yıl içinde dünyada 10.000 ve Türkiye’de 340 kadına ulaşması amaçlanıyor.
10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı, Özyeğin Üniversitesi’nde 17 Kasım Salı günü düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı. Toplantıda, Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Direktörü Prof. Dr. Ali Beba moderatörlüğünde düzenlenen panelde, Dünya Bankası Toplumsal Cinsiyet Koordinatörü Mediha Ağar, KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç ve Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, “Türkiye’de Kadının İş Gücüne Katılımının ve Girişimciliğinin Ekonomiye Katkısı”nı ele aldı.

Toplantıya katılan Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin yaptığı konuşmada Goldman Sachs’ın dünyada uyguladığı 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı ile kadın girişimcilerin nitelik kazanmalarına ve iş dünyasında yükselmelerine destek olmaya çalışacaklarını söyledi. En değerli yatırımın ülke insanının geleceğine yapılan yatırım olduğuna inandığını belirten Hüsnü Özyeğin, Hüsnü M. Özyeğin Vakfı ile bugüne kadar sayısı 10 bine yaklaşan dar gelirli ailelerden gelen başarılı üniversite öğrencilerine burs sağlayarak ve 50 okul ve kız yurdu inşa ederek eğitimde fırsat eşitliği sağlamaya destek vermeye çalıştıklarını sözlerine ekledi. Özyeğin, “10.000 Kadın Girişimci Kadın Sertifika Programı ile Türk kadının ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.


“Ekonomik büyümeye ivme kazandıracak girişimci potansiyeline sahip ancak küresel pazarda rekabet edebilmek için gerekli donanımı olmayan 340 kadına girişimcilik eğitimi vereceğiz”

Toplantıda konuşma yapan Özyeğin Üniverstesi Rektörü Prof. Erhan Erkut, 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’nda Türkiye’nin ekonomik büyümesine ivme kazandıracak girişimci olma potansiyeline sahip, ancak küresel pazarda rekabet edebilmek için gerekli donanımı olmayan 340 kadına girişimcilik eğitimi vermeyi hedeflediklerini söyledi. Erkut, Mart 2010 tarihinde başlayacak sertifika programına, Özyeğin Üniversitesi olarak, tercihen üniversite mezunu, işletme fakültesi mezunu olmayan, bir iş fikrine sahip, en az iki yıllık iş tecrübesi olan bütün girişimci kadınların başvurularını beklediklerini sözlerine ekledi.

Sertifika programı nasıl bir eğitimi kapsayacak?
Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi tarafından üç yıl süre ile yürütülecek 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’nın ilk yılında 100 kadın girişimciye süresi üç aya yayılmış 6 haftalık toplam 150 saat eğitim verilecek. Programın ikinci ve üçüncü yıllarında gerçekleştirilecek eğitimlerle toplam 340 kadın girişimciye ulaşılması hedefleniyor. Programa katılacak kadın girişimciler, bu program için geliştirilen uluslararası kriterlere göre seçilecek ve programdan bedelsiz olarak yararlanacak.
Sertifika programı, iş planı hazırlama, temel girişimcilik becerileri, muhasebe ve finans, finans kaynaklarına ulaşma, satış ve pazarlama ile üretim planlaması konularını içeriyor. Sertifika alan her kadın girişimci mezun olduğu günden itibaren en az bir yıl süre ile izlenecek ve başarı kriterlerini yerine getiren girişimcilere işlerini büyütebilmeleri için koçluk hizmeti verilecek.

Sertifika programı hakkında detaylı bilgiye Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi e-posta adresi aracılığıyla ( info@10000kadin.org ) ve www.10000kadin.org web sitesinden ulaşılabiliyor.
Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>