>

KÜLTÜR-SANAT

26.Ankara Uluslararası Film Festivali FESTİLAB Programı Açıklandı!

FESTİLAB atölyeleri ile usta isimleri izleyici ile buluşturuyor.
 
   
 
 
     

23 Nisan - 03 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenen festival, sinema severler için hemen her gün farklı bir etkinlik sunuyor.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen AUFF, ödüllü filmlerden oluşan zengin programı dışında FESTİLAB bölümünde pek çok alternatif etkinlik sunuyor. Sinemaseverler tarafından ilgiyle beklenen FESTİLAB atölyelerinde kendi alanlarında uzmanlaşmış pek çok akademisyen ve sanatçı, deneyimlerini izleyici ile paylaşıyor.

Öğrenciler kadar sinemadan farklı tatlar almak isteyen sinemaseverlerin tümüne açık olan 26. Ankara Uluslararası Film Festivali FESTİLAB ‘atölyeleri’ ücretsiz olarak düzenleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve Halkbank ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Festilab bölümü sinema alanında içerik üretimi, ağ ve bilgi paylaşımı alanında gerçek bir ihtiyacı karşılıyor.

Atölyelerde yerli sanatçı ve uzmanlar kadar Başbakanlık Tanıtma Fonu desteğiyle gelen yabancı konuklar da ilgi çekiyor.

Oyunculuktan yapımcılığa, yönetmenlikten hikaye anlatıcılığına, film müziklerinden farklı disiplinlere kadar uzanan çeşitlilikteki içeriği ile festivali bir okula dönüştüren Festilab, 26. AUFF’inin en önemli bölümleri arasında yer alıyor.

Meltem Cumbul'la Oyunculuk Atölyesi
İçinizde Neler Oluyor? Kimler Oynuyor?


Karakter oluşturmaya ve geliştirmeye giden yol kendi içinizden geçiyor. Eric Morris Metodu enstrüman ve işçilik olmak üzere ikiye ayrılır. Bir oyuncu kendi enstrümanını tanıdıkça içindeki seslere ve olan bitene kulak verme seviyesine ulaşabilir. Metot, sahip olduğunuz kişisel envanteri kullanarak farkındalığınızı esnetmeyi öneriyor. Oyunculuğun farkındalıkla, bilincin en açık haliyle kullanabilirliği, gözlem, merak ve algıyla ilişkisini size hatırlatacak. Yapmak değil olmakla; yani "Rol yapmayın lütfen" cümlesinin tanımı ile biraz vakit geçirmenizi sağlayacak.
2,5 saatlik süre içinde gerçekleşecek atölyede, seçilen birkaç kişi üzerinden uygulamalı metod anlatımı sağlanacak.
23 Nisan 2015 Perşembe
Saat: 14:00-16:30
Farabi Sahnesi, Farabi Sok. No:17/A
Başvuru için özgeçmişlerin info@oyuncularsendikasi.org adresine gönderilmesi gerekmektedir. (Kontenjan 60 kişi)

Festivalin açılış günü olan 23 Nisan’da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek atölyelerin başvurusu için bir ön şart bulunmuyor. Tüm oyunculara açık olan atölyeye mekan ve süreye bağlı olarak sınırlı sayıda katılımcı kabul edilebiliyor. Bu nedenle katılmak isteyen oyuncuların bir an önce özgeçmişlerini ilgili adreslere göndermeleri gerekiyor.

Onur Ünlü Söyleşisi

Festivalin ulusal uzun yarışması jüri başkanı Onur Ünlü, Ankara Üniversitesi’nde iletişim öğrencileri ve sinemaseverlerle buluşacak. Yönetmenin son filmi ‘İtirazım Var’ filminin gösteriminin ardından gerçekleşecek söyleşi için ücretsiz olan katılım yalnızca mekan kapasitesi ile sınırlı.
27 Nisan 2015 Pazartesi
Film Gösterimi Saat: 12:00
Söyleşi Saat: 14:00
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu
Film Gösteriminin ardından söyleşi yapılacak
.

Murat Meriç ile Şarkılı Filmli Memleket Tarihi Söyleşisi
Müzik araştırmacısı ve yazar Murat Meriç festival için gerçekleştireceği söyleşiyi şöyle tanımlıyor:


Şarkılar ve filmler, her dönemin tanıkları. Memleket tarihini onlar üzerinden okumak mümkün. Boğaziçi Köprüsü'nün açılışından Almanya'ya göç dalgasına, siyasi meselelerden geçim sıkıntısına kadar hemen her şey, filmlerde ve şarkılarda kendine yer bulmuş. Grevlerden söz eden popçular, geçim sıkıntısını dillendiren ozanlar, Ecevit'e "gel kurtar bizi" diyen alaturkacılar, plaklarda karşımıza çıkanlar… Futbol maçları, beynelmilel başarılar, propaganda şarkıları ve kavgalar da cabası! Sadece memleket meseleleri değil, dünya ahvalinin izlerini de buluyoruz üstelik şarkılarda ve filmlerde: Kennedy'nin ölümü üzerine yazılmış ağıtlar ya da Muhammed Ali'nin şampiyonluğu üzerine bestelenmiş coşkulu şarkılar, Nadya Komanaçi'nin girdiği unutulmaz replikler! Adı üzerinde; memleket tarihini, şarkılar ve filmler üzerinden bir okuma denemesi bu. Şenlikli, heyecanlı…Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek söyleşiye katılım ücretsiz ancak kontenjan mekan kapasitesi ile sınırlı. Katılımcılar başvuru sırasına göre belirleneceği için ilgilenen sinemaseverlerin bir an önce kayıt yaptırmaları gerekiyor.
29 Nisan 2015 Çarşamba
Saat: 21:30
Kızılay Büyülü Fener Sineması, Salon:4
Katılım için isim ve iletişim bilgilerinin festilab@filmfestankara.org.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. (Kontenjan 85 kişi)


Ankara Uluslararası Film Festivali hakkında ayrıntılı bilgi için: www.filmfestankara.org.tr

 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>