>

KÜLTÜR-SANAT

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde "Bir İlk"

14-17 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği "Antalya Film Forum" ile festivalin uluslararası markasını güçlendirerek, Türkiye sinemasına sektörel bir katkı sağlayacak.
 
   
 
 
     

Antalya Film Forum çerçevesinde gerçekleştirilecek "Sunum/Pitching Platformu"na katılacak 10 proje arasından seçilecek iki projeye, proje başına 30.000 TL,

"Yapım Aşamasındaki Filmlere Destek Platformu"nda seçilecek projeye ise 100.000 TL "Work In Progress Ödülü" verilecek.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 51. yılında yeni bir solukla güçleniyor. Bir ortak yapım ve proje geliştirme marketi olan Antalya Film Forum, Antalya’yı Türk sinemasının en önemli ulusal endüstri merkezine dönüştürmeyi hedefliyor.

Antalya Film Forum, öncelikli olarak Türkiye’de olmak üzere Türkiye’ye yakın coğrafyalarda (Balkanlar, Ortadoğu, Akdeniz ve Türki Cumhuriyetler) ortak yapım olanaklarını arttırmayı, film çekecek yapımcıları ve yönetmenleri teşvik etmeyi ve bunların projelerinin uluslararası platformlarda tanıtılmasını sağlamayı amaçlıyor.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında, 14-17 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Antalya Film Forum, Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği’nin (SE-YAP) Yönetim Kurulu Başkanı, European Woman Audiovisual Network EWA’nın Başkan Yardımcısı ve Kış Uykusu filmiyle Altın Palmiye ödüllü yapımcı Zeynep Özbatur Atakan liderliğinde gerçekleştirilecek. Antalya Film Forum’un danışma kurulu Nadir Öperli, Marsel Kalvo, Sevil Demirci, Yamaç Okur ve Zeynep Özbatur Atakan’dan oluşuyor.

Antalya Film Forum’un belirlediği öncelikli görevler; festivalin uluslararası markasının kuvvetlendirilmesi, festivalde gösterilmesi muhtemel filmlerle proje aşamasında bağ kurarak, Antalya’nın adının uluslararası önemli filmlerde yer alması ve bu sayede kentin tanıtımına katkı sağlanması, sektörel iletişimi ve dayanışmayı arttırmak amacıyla dünya sinemasının saygın isimlerini, Ustalık Sınıfları ile festival kapsamında ağırlanmasıdır.

SİNEMA ENDÜSTRİ MERKEZİ OLARAK ANTALYA

Antalya Film Forum Endüstri Merkezi, tüm Antalya Film Forum endüstri etkinliklerinin yapılacağı ve endüstri akreditasyonlarının sağlanacağı bir mekân olarak film profesyonellerinin ihtiyaçları gözetilerek tasarlanmaktadır. Bununla birlikte Endüstri Merkezi, Antalya Film Forum ve Antalya Film Festivali’ne katılan tüm konuklar için bir buluşma noktası olacaktır.

Antalya Film Forum’a yapımcılar, satış şirketleri temsilcileri, dağıtımcılar, sinema fonları yöneticileri, festival programcılarından oluşan uluslararası konukların çağrılması planlanmaktadır. Bunun yanı sıra, ulusal film endüstrisinden de yapımcılar, dağıtımcılar, meslek birlikleri ve televizyon kanalları temsilcileri de Forumun bileşenleri arasında yerlerini alacaklardır.

YENİ FİLM PROJELERİ İÇİN ULUSLARARASI BAĞLANTI KURMA ŞANSI: PITCHING PLATFORMU

Pitching (Sunum) Platformu’nun amacı, uzun metraj sinema projelerinin sağlıklı bir şekilde geliştirilmesini ve proje sahiplerinin, uluslararası ve ulusal film profesyonellerinden geri bildirim almasını sağlamaktır.

Platforma seçilecek 10 projenin yönetmen ve yapımcıları, festivale davet edilerek, uluslararası ve ulusal konuklara yönelik bir sunum gerçekleştireceklerdir. Yabancı ve yerli yapımcı, satış şirketleri temsilcileri, festival, televizyon ve dağıtımcı şirket profesyonellerinden oluşan üç kişilik ana jüri, Pitching Platformu’na katılan 10 projeden seçtikleri 2 projeye, proje başına 30.000 TL “Pitching Platformu Ödülü”nü verecektir. Platform bu yıl sadece Türkiye’den yapımcı başvurularına açık olacak, gelecek sene başvurular bölgesel hale getirilecektir.

YAPIM AŞAMASINDAKİ FİLMLERE DESTEK: WORK IN PROGRESS PLATFORMU

Work In Progress (Yapım Aşaması) Platformu, Antalya Film Forum’a konuk olan satış temsilcisi, film fonları yöneticileri, dağıtımcı ve festival programcılarına, Türkiye’de üretilen en yeni filmleri post-prodüksiyon aşamasında keşfetme şansını sunacaktır.

Bu bölüm kapsamında çekimleri tamamlanmış veya post-prodüksiyon aşamasında olan uzun metraj filmler arasından 5 filmin yönetmen ve yapımcıları, filmlerinden 10 dakikalık bölümü sunmak üzere festivale davet edileceklerdir. Yabancı ve yerli yapımcı, satış şirketi temsilcileri, festival, televizyon ve dağıtımcı şirket profesyonelleri arasından belirlenecek olan üç kişilik ana jüri, bu projelerden seçeceği yapıma 100.000 TL değerinde “Work In Progress Ödülü”nü verecektir.

SİNEMA ENDÜSTRİSİNİN GÜNCEL KONULARI USTALIK SINIFLARINDA İŞLENECEK

Antalya Film Forum kapsamında, her gün sinema endüstrisini ilgilendiren güncel bir konu üzerinde, yönetmenler, yapımcılar ve film profesyonelleri tarafından verilecek olan "Ustalık Sınıfları" düzenlenecektir. Bu özel etkinliklerin internet ortamında canlı olarak yayınlanması planlanmaktadır. Ayrıca hem Ustalık Sınıfları hem diğer söyleşilerin video kayıtlarına Antalya Altın Portakal Film Festivali internet sitesinden erişim sağlanacaktır. Ustalık Sınıfları ve Forum kapsamındaki diğer söyleşiler, Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği (SE-YAP) tarafından düzenlenecektir.

NETWORK ETKİNLİKLERİ

Endüstri Merkezinde her gün düzenlenecek olan "happy hour"lar festivalin yabancı ve yerli konuklarının bir araya gelmesini sağlayarak, festivalin en önemli network etkinliğini oluşturacaktır.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin tüm konuklarının da davetlisi oldukları etkinliklerden, açılış partisinde, Pitching Platformu ve Work In Progress Platformu’na katılan proje sahipleri tanıtılacak, kapanış partisinde ise Antalya Film Forum kapsamındaki ödüller, hak kazananlara sunulacaktır.

Antalya Film Forum hakkında detaylı bilgiye Uluslararası Antalya Altın Portakal web sayfasından ulaşılabilir.
http://www.altinportakal.org.tr
 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>