Dice Kayek, daha önce birçok farklı sergide yer alan İstanbul Contrast Koleksiyonu’ndan “Kubbe” tasarımıyla Los Angeles County Sanat Müzesi’nde (LACMA) açılacak “Women Defining Women in Contemporary Art of the Middle East and Beyond” sergisine katılıyor. Türkiye’den çağdaş kadın sanatçıların yer alacağı sergi 23 Nisan 2023’te açılacak ve 24 Eylül 2023’e kadar devam edecek.
Serginin küratörü ve LACMA İslam Eserleri Bölümü Başkanı Dr. Linda Komaroff sergi ile ilgili, “Farklı kuşak ve disiplinden gelen sanatçıları içeren sergimizdeki her eser katılan sanatçıların kişisel ve temsil ettiği coğrafyadaki kaygılarını, sosyal ve politik dönüşümleri gösterirken onları sanat aracılığıyla evrensel bir boyuta taşıyorlar. Kendini ifade eden her sanatçı aynı zamanda dünyadaki kadınları da destekliyor, güçlendiriyor ve hak ettikleri yerlere ulaşmalarını sağlıyor.” ifadelerinde bulunuyor.
İSTANBUL CONTRAST KOLEKSİYONU
İstanbul Contrast Koleksiyonu, modanın geçici doğasının ötesine uzanan çığır açıcı bir proje sunuyor. İstanbul’un engin mimari ve kültürel mirasının özünü yansıtan koleksiyon, şehrin geçmişini ve geleceğini heykelsi elbiselere dönüştürüyor. Koleksiyon, 2009 yılında Paris Fashion Week kapsamında The Ritz Bar’da gösterildiği günden bugüne, farklı şehirlerde sergilendi. Her sergide, koleksiyon seçkisi ve sergi tasarımı bağlama özel olarak yeniden uyarlandı.
Başarılı geçen ilk sergiden sonra koleksiyon, Fransa’da “Türkiye Mevsimi” etkinlikleri kapsamında 30 Mart 2010’da Fransa’nın en önemli tasarım müzesi Le Musée des Arts Décoratifs’te sergilendi. Koleksiyon daha sonra İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde yer aldı.
2013 yılında koleksiyon, dünyanın en önemli müzelerinden biri Victoria & Albert Müzesi tarafından düzenlenen, İslam geleneğinden ilham alan çağdaş sanat ve tasarımları bir araya getiren Jameel Prize Ödülleri kapsamında “Ayasofya”, “Kubbe” ve “Kaftan” isimli tasarımlarıyla Jameel Prize 3 Ödülü’nü kazandı.
Dice Kayek Lacma’nın Yeni Sergisinde Yer Alacak Sayılı Türk Tasarım Markalarından Oldu!
Dice Kayek, Batı Amerika’nın en büyük sanat müzesi LACMA’nın (Los Angeles County Museum of Art) açılacak yeni sergisinde “İstanbul Contrast” Koleksiyonu’ndan “Kubbe” eseri ile yer alacak.
DİĞER HABERLER
2026 Modası Daha Renkli Daha Feminen Daha Katmanlı
“2025 yılında sosyal medyada yayılan mikro trendler baskın bir modanın öne çıkmasını engelledi.
Yeni Yıla Sıcacık Bir Başlangıç
Mısırlı Underwear and Socks’tan yılbaşı coşkusunu yansıtan hediyelikler.
“Ağız sağlığı ilgili merak edilenler… ”
“Göbek Bölgesini Sıkılaştıran Öneriler”
“4. Antalya Televizyon Ödülleri İçin Büyük Yarış Başlıyor!”
“Derishow 2011 İlkbahar - Yaz ”
“Bar Refaeli " 300 Metrelik Podyum Beni Korkutmuyor"”
“Adım adım annelik heyecanı...”
“İşte Üçüncü Haftanın Kitap Kazananları!”
“Sosyalleşmeyi Ekip Çalışmasını Yüz Yüze Toplantıyı Özledik”
DİĞER ADRESLER
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32




