>

SAĞLIKLI YAŞAM

Beyazlatayım derken dişlerinizden olmayın!

Diş beyazlatma macunlarının gerçekten dişleri beyazlatıyor mu? Dişleri beyazlatmak için hangi yolları uygulamak gerekir?
 
   
 
 
     
Diş Hekimi Aslı Ercanlı Ünal, piyasada satılan diş beyazlatma macunlarının aslında dişleri beyazlatmadığını, bu konuda mutlaka bir diş hekiminden profesyonel yardım almamız gerektiğini söyledi.

Bembeyaz dişler, güzel bir gülüşün belki de en temel unsuru. Çoğumuz sigara, kahve, çay vb. nedeniyle doğal beyazlığını yitiren dişlerimizi beyazlatmak için bir diş hekimine başvurmak yerine piyasada satılan beyazlatıcı macunlardan medet umarız. Oysa diş beyazlatma, diş hekimi kontrolünde yapılması gereken profesyonel ve riskleri olan bir tedavidir.

Çoğu zaman diş beyazlatıcılar ile dişlerimizi beyazlattığımızı düşünürüz fakat bu kalıcı bir çözüm değildir. Diş Hekimi Aslı Ercanlı Ünal, diş sağlığının ve beyazlığının sürekliliğini sağlamak için ömür boyu etkili ve yeterli bakımın şart olduğunu söylüyor…

“Sigara kullanan kişilere yönelik diş macunlarının, sanki sigaranın dişlere vermiş olduğu zararı önlediğini düşünüyoruz” diyen Diş Hekimi Ünal, diş beyazlaştırıcı olarak piyasada satılan macunların aslında dişleri beyazlatmadığını kaydetti. Ayrıca antitartar veya sigara içenlere yönelik üretilen diş macunlarında da yoğun miktarda aşındırıcı maddeler olduğu için uzun süreli kullanımda diş minesine kalıcı zararlar verebildiğini de hatırlatan Aslı Ünal, “En doğru diş macunu tamamen klasik ve herhangi bir özellik barındırmayan ve mümkünse içinde sodyum loril sülfat (diş macununa köpürsün diye konur ama ağız kuruluğuna yol açar) bulunmayan diş macunudur’’ dedi.

DİŞ BEYAZLATMA HEKİM KONTROLÜNDE OLMALI

Peki dişleri beyazlatmak için ne yapmalıyız?

Dişleri beyazlatabilmek için iki yol olduğunu söyleyen Diş Hekimi Aslı Ercanlı Ünal, bunları “evde kullanılan jeller” ve “hekim muayenehanesinde uygulanan jeller” şeklinde sıraladı. Her iki yöntemin de diş hekiminin kontrolü ve denetimi altında olması gerektiğinin altını çizen Ünal şöyle devam etti: “Dişlerin beyazlayabilmesi için gerekli işlem, belirli konsantrasyondaki beyazlatıcı jellerin belirli sürelerle dişe temas etmesini sağlamaktır. Ancak bu jellerin dişetine temas etmesi dişetlerinde yanıklara veya tahrişlere yol açabileceği için evde yapılacak uygulamalarda hekim tarafından kişiye özel kalıplar hazırlanmalı, jeller ancak bu kalıplar yardımıyla uygulanmalıdır.”


ÖDEDİĞİNİZ PARA BOŞA GİTMESİN

Piyasada satılan beyazlatıcıların, herkesin ağız yapısına uyabilecek şekilde hazırlandığı için dişetini koruyucu özellik taşımadıklarına öne süren Diş Hekimi Aslı Ercanlı Ünal, bu nedenle piyasada satılan jellerin konsantrasyonlarının oldukça düşük tutulduğunu, yani içlerinde beyazlatıcı özelliğin yok denecek kadar az olduğunu vurguladı. Diş Hekimi Ünal, beyazlatıcı ürünlerin, sadece kullanıldığı gün hafif bir parlaklık yarattığını ve daha sonra dişlerin hemen eski rengine geri döndüğünü ifade ederek, “Yani ödediğiniz tüm para boşa gider” diye konuştu.

Diş beyazlatmaya karar vermeden önce mutlaka güvenilir ve bu konuda tecrübeli bir hekimden yardım almamız gerektiğinin altını çizen Ünal, dünya üzerinde kabul görmüş, FDA onaylı bilimselliği kanıtlanmış ve klinik takibi yapılarak piyasaya sürülmüş ürünler kullanan merkezlerden yardım istememiz gerektiğini sözlerine ekledi.

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>