>

SAĞLIKLI YAŞAM

Selülit artık kabus değil

Selülitin oluşmasında genetik ve hormonal faktörler kadar yanlış beslenme ve çevresel faktörlerin de etkisi kaçınılmaz...
 
   
 
 
     
Tıptaki adı 'hydrolipodistrofi' olan selülit, kronik bir hastalıktır.

Selülitin oluşmasında genetik ve hormonal faktörler kadar yanlış beslenme ve çevresel faktörlerin de etkisi kaçınılmazdır. Selülit tedavisinde modern ve tamamlayıcı tıptan da faydalanılıyor. Masaj tekniklerinin yanı sıra, üst düzeyde gelişmiş teknolojik cihazlar da bu hastalığın tedavisinde yaygın olarak kullanılıyor. Biz de selülit ve bölgesel incelmede uygulanan metotları Marmara Estetik ve Saç Ekim Merkezi'nden Meral Biçer ile konuştuk.

Pek çok kadının sorunu olan selülite neden olan faktörler nelerdir?
Cilde yakın yağların günlük enerji olarak kullanılmaması sonucu şekil değiştirmesi selülite yol açar. Birinci aşamada dolaşım bozukluğu söz konusudur. Yani damarlardan çıkan su dokulara yerleşerek ödeme yol açar. Müdahale yapılmazsa ikinci aşamada ödem artar, dokular arasında birikim ağı oluşur. Üçüncü aşamada ise selülit artık yerleşmiştir. Tuz, su ve yağ molekülleri vücut tarafından kullanılmaz hale gelir. Selülitin oluşma nedenlerinin en önemlisi hormonlardır. Bunlar önce ergenlik çağında ortaya çıkar, hamilelik ve menopoz dönemlerinde hormon dengeleri değişir. Bütün bu nedenler selülitin bir kadın hastalığı olduğunu gösterir. Ancak artık dışarıdan fazla hormon yüklenmesi sonucunda erkeklerde de selülit görülüyor. Doğum kontrol hapları, hareketsiz çalışma ortamı, dengesiz beslenme, bağırsakların düzensiz çalışması, psikolojik etkiler (özellikle depresyona meyilli kişilerde), bel kemiği ve adale rahatsızlıkları da selülitin oluşmasına neden olan faktörlerden.

Selülit tedavisinde hangi yöntemleri uyguluyorsunuz?
Tedavide uygulanan başlıca yöntemler şöyle;
Sağlıklı gıda diyetleri çok önemli. Diyet, su açısından zengin, tuz açısından zayıf olmalı. Çünkü tuz, suyu dokularda en iyi tutan elementtir.

Fiziksel aktivite ve düzenli egzersiz kan dolaşımını hızlandırıp, dokulara oksijen gitmesini sağlar. Sert sporlar yerine yüzme, bisiklet gibi açık havada yapılan sporlar vücudun oksijen alışverişini hızlandırır.

Çeşitli masaj teknikleri yararlı olur. Selülit masajı çok yüzeyde kalmamalı ancak çok da sert olmamalıdır.

Isı ile etki gösteren kremler kan dolaşımını hızlandırır. Masajdan sonra uygulandığında, kremin içindeki aktif maddeler ciltte daha çabuk emilir. Krem mümkün olduğu kadar aşağıdan yukarıya doğru sürülmelidir.

-Mezoterapi, yani derinin orta tabakasına enjeksiyonla yapılan ilaç tedavisi. Bu maddeler kılcal dolaşım vasıtasıyla, selülitli bölgelere doğrudan etki yapar. Vücut tarafından kullanılmayan yağ hücreleri, bulundukları yerlerde serbestleşerek enerjiye dönüşür ve organizma tarafından kullanılır.

'Starvac SP-2' adlı cihaz selülit tedavisinde etkin olarak kullanılıyor. Bu cihazın bir çeşit ütüleme, vakumlama gibi önemli özellikleri var.

Bu uygulamaların tümü mutlaka dermatolog, diyet uzmanı ve medikal estetik uzmanı tarafından yapılmalıdır.

Tedavi ne zaman sonuç verir?
Tüm bu yöntemler bir arada kullanıldığında 8-10 seans uygulanır. Genelde 6 seans sonra sonuç alınır. Yerleşmiş selülitlerin tamamen giderilmesi mümkün değil. Ancak gözle görülür bir iyileşme sağlandıktan sonra beslenme ve diyet uzmanı kontrolünde uygulanan tüm tedavi yöntemleri ile kontrol altında tutulabilir.

Akşam


Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>