>

ANNE - ÇOCUK

Emzirme döneminde beslenme

Emzirme döneminde hangi cilt tipine nasıl temizlik uygulanmalı ve nelere dikkat edilmeli?
 
   
 
 
     
Sağlıklı bir anne 700-800 ml süt salgılar. Bunun için de 700 kcal’ye ihtiyaç vardır. Bunun bir kısmı depolardan karşılanır. Ama mutlaka enerjiyi artırmak gerekir. Çünkü bu artış yapılmazsa anne önce kendi enerji depolarını kullanır... İyi beslenen annelerin sütü vitamince daha zengindir. Emzirme döneminde hem annenin sağlığını korumak hem de sütün daha yeterli salgılanmasını sağlamak için beslenmemize önem vermeliyiz. değerliyse elinizi geleneksel sabunlardan çekmenin zamanı geldi demektir.

Hangi cilt tipine nasıl temizlik?

Normal ve kuru ciltler

Bu cilt tipi için süt formundaki ürünler öneriliyor. Hassas temizleyiciler cildin makyajdan arındırırken bile bakımını yapar ve cilt için gerekli yağların yine ciltte kalmasını sağlar. Makyaj temizliği sonunda yüzeydeki fazla yağın alınması için yine alkolsüz tonikler uygundur. Normal ve kuru ciltlerin temizlik sırasında su kullanması sakıncalı. Bu yüzden cildi canlandırmak ve tazelik kazandırmak için soğuk su yerine ferahlatıcı yüz tonikleri kullanmanız yerinde olacaktır.

Normal ya da kuru cildinizin derinlemesine temizliği için yüzünüze haftada bir kez peeling uygulayın. Bu, gözeneklerin temizlenmesini ve teninizin sağlıkla parlamasını sağlayan en etkili yollardan biridir.

Yağlı ve karma ciltler

Eğer bu tip bir cilt tipine sahipseniz asla unutmamanız gereken kurallardan biri temizlik... Jel ya da köpük kullandığınız her ürün suyla temizlendiğinde ciltteki yağ bezlerini harekete geçiriyor, bu da cildin soluk ve mat görünümüne neden oluyor. Temizlik sırasında yapmanız gereken önce tonik uygulayıp ardından bakımını gerçekleştirmek. Yağlı ciltlere ise ölü derileri cilt yüzeyinden temizlemek için haftada en az bir kez peeling uygulanmalı. Buna karşın kuru ciltlerin sadece iki haftada bir derin temizliğe ihtiyacı vardır.

Sağlıklı bir anne 700-800ml süt salgılar. Bunun için de 700kcal’ye ihtiyaç vardır. Bunun bir kısmı depolardan karşılanır. Ama mutlaka enerjiyi artırmak gerekir. Çünkü bu artış yapılmazsa anne önce kendi enerji depolarını kullanır. Zayıflar, sağlığı bozulur, süt salgısı azalır.

Emzirme döneminde sadece enerji değil; protein, kalsiyum, demir ve sıvı gereksinmesi de artar.

Sütün bollaşmasının bir şartı da annenin huzurlu ve dinlenmiş olmasıdır. Stres, endişe, yorgunluk süt salgılanmasını olumsuz etkiler.

Emziren anne zayıflama diyeti uygulamamalıdır. Ancak unlu, yağlı, şekerli besinleri aşırı yememeye dikkat etmelidir. Eski vücut ağırlığına dönmek için acele edilmemelidir. Bu süre 6 ay veya daha fazla sürebilir.

Emzirme döneminde:

• Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddesi içeren hazır besinler mümkün olduğu kadar yenmemelidir.

• Yemeklerde iyotlu tuz kullanılmalıdır.

• Kuru meyveler demir ve kalsiyumdan zengindir. Günlük beslenmede yer almalıdır.

• Hazır meyve suları, gazoz ve kolalı içecekler yerine taze sıkılmış meyve suları, ayran, limonata tüketilmelidir.

• Kansızlığa neden olduğundan yemeklerle birlikte çay içilmemelidir. 1-2 saat sonra açık çay içilebilir. Ama ıhlamur, nane, papatya, kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmelidir.

• Tarım ürünlerine haşere öldürücü ilaçlar atıldığından sebze ve meyveler iyice yıkanmalıdır.

• Sebzelerin, makarna ve eriştenin haşlama suları dökülmemelidir. Kurubaklagiller iyice yıkandıktan sonra ıslatılmalı ve haşlama suları dökülmemelidir.

• Pekmez kan yapıcıdır. Şeker yerine tatlı olarak pekmez yenmesi kansızlığa karşı alınacak önlemlerden biridir.

• Bebek emzirilirken günde 3lt sıvı almaya çalışılmalıdır.

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>