Beyinde alışveriş hücresi tespit edildi
Bilimadamları, araştırmaları sonucunda insanların beyinlerinin ön sağ bölümünde ekonomik tercihler yapmalarına yardımcı olan “alışveriş hücreleri olduğunu tespit etti.
![]() |
||
Bugüne kadar alışveriş sırasında yapılan seçimleri açıklamak için, ekonomik analizler ve psikolojik tahliller kullanılıyordu. Ama alışveriş sırasında beynin nasıl fonksiyon gösterdiği ve zihinsel sürecin nasıl işlediği tam olarak bilinmiyordu.
Cambridge’deki Harvard Medical School’dan ABD’li bilimadamları, alışveriş sırasında beyin fonksiyonlarının nasıl işlediğini tespit etmek üzere ilk kez bir araştırma gerçekleştirdi.
Araştırmada denek olarak kullanılan maymunlara seçenekler sunuldu ve hangisini tercih ettikleri gözlemlendi. ABD’li bilimadamları, maymunların tercihlerini dikkate alarak beyin fonksiyonlarını incelemeye aldı. Yapılan araştırma sonucunda beyinin “Orbitofrontal Cortex” denilen bölümünde insanların ekonomik seçimler yapmasına yardımcı olan sinir hücreleri bulunduğu tespit edildi. Bu hücreler; beynin hangi ürünü istediğine ve bu ürün için ne kadar para ödemek istediğine karar vermesine yardımcı oluyor.
ABD’li bilimadamlarının bu son araştırmalarıyla bir anlamda beyinde alışveriş hücreleri bulunduğunu tespit ettikleri belirtiliyor.
NTV

“Soğuk Havaları Pozitif Geçirme Yöntemleri”
“Korsanla Mücadele yasası kabul edildi.”
“Modanın Kurumsal İletişimde Yeri Neresi?”
“Haluk Levent`ten Çok Özel Bir Şarkı: "Günah Diyarı"!”
“Implant nedir? Kimler için uygundur?”


REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32