>

GÜNDEM

Kadın Cinayeti Ve Tecavüze Ceza İndirimi Yapılmayacak!

Son 5 yılda ciddi oranda artan kadın cinayetleri ve cinsel taciz konusunda meclise kanun değişikliği teklifi sunuldu.
 
   
 
 
     

Teklifte sanıklara uygulanan “iyi hâl” ve “pişmanlık” gibi ceza indirimlerinin ortadan kaldırılması isteniyor.

Kadın cinayetleri ve cinsel taciz ülkemizin en önemli sorunlarından biri haline geldi. Bu suçlardan yargılanan sanıkların aldıkları cezalar da en az suçun oluşumu kadar konuşulur oldu. Uygulanan ceza indirimlerine karşı ise toplumda doğal bir tepki söz konusu.

Meclis önümüzdeki günlerde konuyla ilgili bir kanun teklifi görüşecek. Teklifte, kadın cinayeti ve tecavüzden yargılanan sanıklara iyi hal indirimi, pişmanlık gibi ceza indirimlerinin uygulanmaması yer alıyor.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Avukat Cevat Kazma, “Yapılan bir araştırmaya göre ülkemizde son 5 yılda işlenen kadın cinayetlerinin sayısı 1134. Bu kesinlikle azımsanmayacak bir rakam ve bulunduğumuz durumu gayet net açıklıyor. Bu kanun değişikliğine ülkemizin ihtiyacı var.” diye konuştu.

Teklifin, toplumun ceza indirimlerine reaksiyon göstermesinin sonucu olarak ortaya çıktığını belirten Cevat Kazma, “Geçtiğimiz yıllarda Özgecan, Münevver cinayetleri ve geçtiğimiz günlerde Bağdat caddesinde yaşanan tecavüz olayı gibi toplumu derinden sarsan birçok olay var. Bu gibi durumlarda sanığın iyi hal indirimi ve pişmanlık yasasından faydalanarak ceza indirimi alması mümkün olmayacak.” şeklinde konuştu.

Cevat Kazma, teklifin yasalaşması ve gerçek anlamda uygulanmasıyla birlikte kadına yönelik şiddetin önüne geçilebileceğini söyledi.

Avrupa’da Kadın Cinayetlerinde 6. Sıradayız!


Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’nun Küresel Şiddet Raporu’na göre 2014-2015 yılları arasında işlenen kadın cinayetlerinin en çok gerçekleştiği Avrupa ülkeleri arasında Türkiye 6. sırada yer alıyor. Listede Türkiye’nin önünde yer alan ülkeler ise şöyle; Rusya, Kazakistan, Moldova, Kırgızistan, Gürcistan.

 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>