>

GÜNDEM

Osman Gidişoğlu Hayatını Kaybetti!

İBB Şehir Tiyatroları, sanatçısı Osman Gidişoğlu’nu yitirdi…
 
   
 
 
     

2007 yılında İBB ŞEhir Tiyatroları'na katılan Osman Gidişoğlu, önceki gün 22 Şubat akşamına kadar sahneye çıkmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçısı Osman Gidişoğlu, 1945 yılında Manisa’da doğdu. İlk kez Manisa Halkevi’nde sahneye çıktı. Liseyi bitirdikten sonra 1965 yılında Ankara Devlet Konservatuarı’na bir yıl devam etti. Ankara Devlet Tiyatroları'nda profesyonel tiyatro hayatına başladı. Ankara'da pek çok özel tiyatroda çalıştıktan sonra tiyatroya bir süre ara veren Osman Gidişoğlu, 1960'lı yılların sonlarından itibaren seslendirme çalışmalarında bulundu.

1976 yılında TRT’de yayınlanan "McMillan ve Karısı" adlı dizide seslendirdiği "Komiser Enright" karakteriyle tanındı. Çok sayıda televizyon dizisi ve sinema filminde rol alan sanatçı son olarak "Çocuklar Duymasın" dizisinde oynadı. 1997'de "Seher Vakti" adlı oyunla tekrar tiyatro sahnelerine dönen Gidişoğlu, daha sonra "Yedi Kocalı Hürmüz", "Bir Kış Masalı", "Fil Hamdi" ve "Gel de Çık İşin İçinden" adlı oyunlarda görev aldı. 2007 yılında İBB Şehir Tiyatroları’na katılan Osman Gidişoğlu, 22 Şubat 2013’e kadar sahneye çıktı.

23 Şubat 2013 Cumartesi günü İstanbul’da yitirdiğimiz usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı Osman Gidişoğlu’nun cenazesi, 25 Şubat 2013 Pazartesi günü saat 10.00'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yapılacak törenin ardından Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Çengelköy Mezarlığı’na defnedilecek. İBB Şehir Tiyatrolarında Oynadığı Oyunlar: 2007-2008 sezonunda Aziz Nesin’in yazdığı, Y. Kenan Işık’ın yönettiği “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”; Haldun Taner’in yazdığı, Yücel Erten’in yönettiği “Keşanlı Ali Destanı”; Mürsel Yaylalı’nın yazdığı, Savaş Barutçu’nun yönettiği “Trafik Canavarını Gördün mü?”, 2009-2010 sezonunda Jean Paul Sartre’in yazdığı, Ergün Işıldar’ın yönettiği “Gizli Oturum”, 2011-2012 sezonunda Alain Decaux’un yazdığı, Orhan Alkaya’nın yönettiği “Rosenbergler Ölmemeli”…

 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>