Bu yıl Kendine Ait Bir Cüzdan, Gelir, Bütçe diyerek yola çıkan festivalde 22 ülkeden altmış film, tema bölümleri, toplu gösterimler, açılış, kapanış etkinlikleri, panel, söyleşi ve atölyeler var.
Bu yıl yeni bir bölüm- atölye-tartışmamız daha olacak: Kaleydoskop. Sadece kadın yönetmenlerin filmlerine yer veren festival, bu yıldan itibaren, bu bölümde bir erkek yönetmeni ve filmini konuk ederek tartışmaya açacak.
Altın Bamya ödülleri ise festival kapanışında yine ‘gelecek yıllar verilmemesi dileğiyle’, altıncı kez sahiplerini bulacak. Festival, 15-23 Mart’ta İstanbul’da, 5-6 Nisan Mersin, 12-13 Nisan Adana, 19-20 Nisan Muğla-Bodrum’da olacak.
FESTİVALDE:
Kadınların Sineması Bölümü’nde dünyadan ve Türkiye’den kadınların son yılda yaptığı uzun metraj, belgesel ve kısa filmler var.
Bedenimiz Bizimdir bölümünde dünyanın dört bir yanından kadınların bedenimiz bizimdir diyen filmleri yer alıyor.
Kendine Ait Bir Cüzdan bölümünde kadınların cüzdanı, geliriyle kendi ayakları üzerinde durma hikayeleri perdede olacak.
Cins-iyet-ler bölümündeki cinsiyet ve cinsel kimlik meselelerine dair ezber bozan filmler var.
Ve iki toplu gösterim var:
Cüretkar bir kadın: Catherine Breillat
Ölümünün Yirminci Yılında: Bilge Olgaç toplu gösterimleri…
Mor Kamera Umut Veren Kadın Sinemacı Ödülü: Bu dayanışma ödülü, yine, kadınların edilgen, geleneksel, cinsiyetçi olmayan temsillerine, muhafazakar/ataerkil baskının kıskacında kadınların öznelik, öznellik, direnç, eylem ve düşlerine alan açan filmlerin yönetmenlerine verilecek.
Festivalde buluşmak dileğiyle…
Festival web sitesi: www.filmmor.org
Twitter: https://twitter.com/#!/Filmmor_
Facebook: http://www.facebook.com/Filmmor
12.Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali Başlıyor!
Kadınlar tarafından kadınlar için yapılan, kadın dayanışmasından başka bağı olmayan, bağımsız umut, direnç ve gönençle, İstanbul ilk kez Adana, Mersin ve Muğla-Bodrum’da.
DİĞER HABERLER
Yaratıcılık ve Lüksün Kalbi İstanbul’da Atacak
Sofralar Sergisi – Yaratıcılık Konferansı için geri sayım başladı.
Unutulmaz Sanatçı Adile Naşit Tiyatroda Yeniden Hayat Buluyor
Bir kahkahanın ardındaki gözyaşı: Yeşilçam’ın kalbi tiyatro sahnesinde yeniden hayat buluyor.
“Diyabet nedir? Nasıl meydana gelir? ”
“İşverene 2 Bin 732 Liraya Kadar Eş Teşviği!”
“Sağlıklı Beslenmenin İlkeleri ”
“Saçlarınızın Rengi Solmasın... ”
“Aşure Yemek İçin Pek Çok Neden Var!”
“Okul seçimi riskli bir karar, çocuğa bırakmak doğru değil' ”
DİĞER ADRESLER
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32




