16. Geleneksel Hollywood Film Festivali ve Hollywood Film Ödülleri, 22 Ekim 2012’de Beverly Hilton Otelinde gerçekleşecek festivalin gala töreninde, DreamWorks Animation’ın “Efsane Beşli” (Rise of the Guardians) filmine “Hollywood Animasyon Ödülü”nün verileceğini açıkladı.
Yönetmenliğini Peter Ramsey’nin yaptığı ve Pulitzer ödüllü David Lindsay-Abaire’in (“Rabbit Hole – Mutluluğun Peşinde”) kaleme aldığı “Efsane Beşli”, William Joyce’un çok beğenilen çocuk kitapları serisinden uyarlandı. Geçtiğimiz yıl kısa animasyon filmi “The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore” ile Oscar® kazanan Joyce, Newsweek tarafından “yeni milenyumda izlenmesi gereken 100 kişi”den biri olarak gösterildi. Christina Steinberg ve Nancy Bernstein’in yapımcılığını, Guillermo del Toro, Michael Siegel ve William Joyce’un da sorumlu yapımcılığını üstlendiği DreamWorks Animation filmi, Paramount Pictures tarafından ülkemizde 11 Ocak 2013 tarihinde gösterime girecek.
Açıklamayı, Hollywood Film Ödülleri’nin kurucusu ve murahhas üyesi Carlos de Abreu yaptı: “Animasyon ödülümüzü ‘Efsane Beşli’ filmine veriyor olmak bizi çok memnun ediyor. Bu avangart animasyon tarzı, gelecek nesiller için muhakkak bir klasik olacak.”
DreamWorks Animation’ın baş yaratıcı sorumlusu Bill Damaschke’yse şöyle konuştu: “Bu ödül, William Joyce’un o güzel kitaplarındaki büyülü dünyayı görüp, David Lindsay-Abaire’in muhteşem senaryosuyla ve film ekibinin muazzam çalışmasıyla onlara hayat veren yönetmenimiz Peter Ramsey ve yapımcılarımız Christina Steinberg ve Nancy Bernstein’in vizyonlarının ve bu işe bağlılıklarının bir göstergisi. Bu film de, bu ödül de bizi daha fazla mutlu edemezdi. Carlos’a ve Hollywood Film Ödülleri’ne bu büyük onurdan ötürü teşekkür ediyoruz.”
“Efsane Beşli” Filmine 2012 Hollywood Animasyon Ödülü
Efsane Beşli, çocukluk efsanelerinin ötesinde her biri sıra dışı becerilere sahip bir grup kahramandan oluşuyor.
DİĞER HABERLER
Yaratıcılık ve Lüksün Kalbi İstanbul’da Atacak
Sofralar Sergisi – Yaratıcılık Konferansı için geri sayım başladı.
Unutulmaz Sanatçı Adile Naşit Tiyatroda Yeniden Hayat Buluyor
Bir kahkahanın ardındaki gözyaşı: Yeşilçam’ın kalbi tiyatro sahnesinde yeniden hayat buluyor.
“Altın Portakal’da Uzun Koşu Başladı!”
“Üretkenliğin sırrı çekicilikte !”
“Tarihten İbret Almayan Tarihe İbret Olur”
“Meslek ve Hobi Egzama Sebebi Olabilir”
““Mercedes-Benz Celebrates Mehtap Elaidi””
“Yılbaşında Hangi Burç Nasıl Makyaj Yapmalı? ”
DİĞER ADRESLER
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32




