Film 1451 yılında Fatih Sultan Mehmet'in fetih planlarının yapıldığı dönemde başlıyor. Filmde Molla Gürani’yi de yani Fatih’i yetiştiren üstadı ve Fatih Sultan Mehmet'in çocukken aldığı bu eğitim süreçleri de yer alıyor. 3 boyutlu animasyonların da yer aldığı filmde, gerçek oyuncular da yer alacak.
Fetih 1453, yönetmenliğini ve yapımcılığını Faruk Aksoy'un yaptığı, başrollerinde Devrim Evin, İbrahim Çelikkol ve Dilek Serbest'in yer aldığı İstanbul'un fethi'ni konu alan Türkiye yapımı sinema filmi. Film, 17 milyon $ olarak duyurulan bütçesiyle en pahalı Türk filmi olma özelliğini taşımaktadır. Filmin müziklerini Benjamin Wallfisch bestelemiştir. Feridun Emecan, Hülya Tezcan, Gülgün Köroğlu ve Adem Saraç filmin tarih danışmanlığını yapmışlardır.

Yönetmen: Faruk Aksoy
Oyuncular: Ozan Çobanoğlu, İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest, Şahika Koldemir, Recep Aktuğ, Sedat Mert, Volkan Keskin, Özkan Güngör, Cengiz Coşkun, Edip Tüfekçi, Devrim Evin, Naci Adıgüzel, Erdem Alkan, Ali Rıza Soydan
Senaryo: İrfan Saruhan, Atilla Engin
Yapımcı: Faruk Aksoy, Ayşe Germen
“Şevket Çoruh Baba Sahne’yi 1 Nisan`da Açıyor!”
“Nobu Bodrum 1 Haziran’da Açılıyor!”
“SİMGE "Hakkında merak edilen herşeyi cevapladı!!!"”
“Rüya gibi bir gelin olmak için”
“Naf Naf'ın Yeni Temsilcisi Hamoğlu Holding!”
“Zor Ama Özgürleştirici Bir Yolculuk: Özgün Olmak”
DİĞER ADRESLER
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32




