“Gelecek Dönüşürken Birlikte Işıldıyoruz” temasıyla düzenlenen etkinlikte; Semiramis Pekkan, Gökhan Çınar, Kalben ve Burcu Esmersoy ilham veren konuşmaları ve performanslarıyla sahnede yer alacak. Ayrıca Faruk Eczacıbaşı, Prof. Dr. Deniz Ülke Kaynak, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve Yanındayız Derneği de toplumsal dönüşüm ve eşitlik ekseninde güçlü bir diyalog kuracak.
4. kez düzenlenen IŞILDAYANLAR Konferansı’nda bu yılın en dikkat çekici oturumlarından biri, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, Faruk Eczacıbaşı ve Prof. Dr. Deniz Ülke Kaynak’ın sahnede yer alacağı diyalog olacak. Türkiye’nin iş dünyası vizyonunu ve toplumsal dönüşümün ekonomiyle nasıl iç içe geçtiğini tartışacak bu buluşma, konferansın odak noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Ayrıca toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda etkili projeler üreten Yanındayız Derneği de konferansta aktif rol alarak erkeklerin dönüşüm sürecindeki kritik rolünü güçlü bir şekilde gündeme taşıyacak.
Konferans, bu yıl da çok sesli bir ekosistemi bir araya getiriyor. Gökhan Çınar ve Kalben bu sene ‘Işıldamak’ kavramıyla , Semiramis Pekkan ise online olarak Aslı Şafak moderatörlüğünde, “Her yaşta ışıldamak mümkün” mesajıyla sahnede olacak. Genç lider Melati Wijsen, Bali’de başlattığı hareketle plastik poşetleri yasaklatma hikâyesini paylaşacak.
Gastronominin Nobel’i sayılan ödülün sahibi Fatmata Binta, sürdürülebilir gıda ve adalet üzerine konuşacak. K2 zirvesine çıkan ilk Türk kadını Gülnur Tumbat “adanmışlık” temasını sahneye taşıyacak. Lancome ile sahne alacak Burcu Esmersoy, Longevity kavramıyla zamansız güzellik, denge ve içsel ışıldama kavramlarını ele alacak.
Prof. Dr. Deniz Ülke Kaynak ev sahipliğinde Orhan Turan, Faruk Eczacıbaşı ve Avi Alkaş, toplumsal cinsiyet eşitliğinin yalnızca kadınlara değil, erkeklere de ait bir sorumluluk olduğunun altını çizecek. Tasarım alanında ise Aslı Filinta, kolektif bilinci ve Anadolu mirasını tasarım aracılığıyla dünyaya taşıyan vizyonunu paylaşacak. Yekta Kopan, Bahar Akıncı, Ahu Orakçıoğlu ve Burcu Hakyemez gibi ilham verici isimler de sahnede yer alarak kendi ışıldayan hikâyelerini anlatacak.
Bu yıl ikinci kez düzenlenecek IŞILDAYANLAR Ödülleri, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen kurumların ilham verici projelerini görünür kılacak. Perakendeden teknolojiye, finanstan enerjiye kadar 9 farklı sektörde ölçülebilir etki yaratan çalışmalar, SKA 5 ve SKA 17 hedefleri çerçevesinde değerlendirilecek.
Programın yeniliklerinden biri olan “IŞILDAYANLAR 7” serisi, katılımcılara 7 dakikalık sahne süresi vererek ilham veren hikâyelerini paylaşma imkânı sunacak. Sanattan bilime, tasarımdan gastronomiye kadar pek çok farklı alandan isimler bu formatta sahnede yer alacak.
Platformun güçlü sponsor desteğiyle etkisini her yıl artırdığını da vurgulamak gerekir. She’s Mercedes ve AXA Sigorta’nın ana sponsorluğunda; Mastercard, Lancôme, İş Bankası, TSKB, SOCAR Türkiye, HepsiBurada, Gratis, Pin Drinks, Pernod Ricard Türkiye, Memorial Sağlık Grubu, Fairmont Quasar İstanbul,Uludağ Premium, Sabit Akkaya, Sofra Grup ve diğer kurumların katkılarıyla, kadınların iş dünyasında ve toplumda daha güçlü bir konuma gelmesi için ortak bir irade sergileniyor.
IŞILDAYANLAR Konferansı “Gelecek Dönüşürken Birlikte Işıldıyoruz” Temasıyla 15 Ekim’de Gerçekleşecek
Türkiye’nin öncü kadın liderliği ve toplumsal cinsiyet eşitliği platformu, dördüncü konferansını 15 Ekim 2025 Çarşamba günü, İş Sanat’ta gerçekleştirecek.
DİĞER HABERLER
Çağla Şıkel’den Kendini Keşfetme ve İyileşme Yolculuğu: “Sen Hâlâ Annenin Kızısın”
“Kırılganlıklarımızı saklamak yerine onlarla büyümeyi seçtiğimizde, içimizdeki kadın yeniden doğar.”
Tiyatro Sahnesinde Sanatla Buluşuyor
“İyi Değilim, Ama Anlatacak Kadar da Kötü Değilim” oyununun kıyafet ve dekor sponsoru Yargıcı oldu.
“Vivid’de %50’ye varan yılbaşı indirimi...”
“Havalardaki Değişim Cinsel Gücü Etkiliyor”
“Dünyanın Hakimi Ya Onlar Olsaydı?”
“Küçükçiftlik Bahçe Tiyatrosu Mey|Diageo’nun Katkılarıyla Temmuz’da Başlıyor!”
“Heidi Klum’a evlenme yasağı geldi!”
“Yaşlı Gösteren 5 Saç Hatası!”
“Kristal Kayısı İçin Geri Sayım Başladı!”
“Antalya Film Forum Pitching Platformu’na Seçilen Projeler Belli Oldu”
DİĞER ADRESLER
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32




