Baharın gelişi pek çok etkinliğin de habercisi. Peki bu mevsimde gardıroplarda neler olacak? Öne çıkan trendler neler? Morhipo MAG ekibi stil sahibi olmak isteyenler için tüyoları veriyor.
Bu yılın rengi canlı mercanın (living coral) etkisiyle turuncu, kırmızı, bordo gibi koyu tonlar ve yavruağzı gibi daha açık renkler trendlerin baş köşesinde yer alıyor. Üstelik bu sefer birbirilerinden ayrı da değiller. Kiremit rengini daha koyu bir kırmızı tonuyla bir arada giyip ısınmaya çalışan havaya görünümünüzle destek olabilirsiniz. Baştan aşağı aynı rengi giymek yani monokrom ya da aynı rengin farklı tonlarını yani ton sür tonu tercih etmek de bu sezon özellikle sokak stilinde karşımıza çıkacak.
90’lı yıllarda oldukça popüler olan batik boya 2010’ların sonunda yeniden ortaya çıktı. Bu yıl pek çok moda evi de bu trendi geri getiriyor. Baharla birlikte özellikle uzun bir batik elbise, elbisenin içine giyebileceğiniz bir tişört ve sandaletle festival stili oluşturabilirsiniz.
Sokak stilinde öne çıkanlar
Geçtiğimiz yıl 80’lerden ilham alan kısa taytlar oversize sweatshirt’lerin altındaki vazgeçilmez parçaydı. Bu yıl ise boyları biraz daha uzamış şortları göreceğiz. Kot ceket, denim etek ya da denim on denim her zaman olduğu gibi bu baharda da yerini aldı. Skinny jean yerine daha geniş kesimli mom jeanler ya da paçası püsküllü jean modeller daha çok tercih edilecek. Yıl boyunca her formda karşımıza çıkan animal print tişörtler, gömlekler, etekler ve pantolonlar da yine revaçta. Oversize kesim volanlı ve pilili bluzlar, özellikle beyazın tonlarındaki tasarımlar yaza doğru en çok tercih edilen modeller arasında yer alacak.
Sezonun en büyük trendi ise büzgülü elbiseler olacak. Kumaşı ve tarzına göre günün her saatine uygun hale gelebilen büzgülü elbiseler, feminen ya da romantik bir görünüm yaratmak isteyenlerin tercihi olacak.
Bu Baharın Trendleri Neler?
Bahar sıcakları tam olarak kendini göstermese de cıvıl cıvıl renkleri ve heyecanı çoktan başladı.
DİĞER HABERLER
2026 Modası Daha Renkli Daha Feminen Daha Katmanlı
“2025 yılında sosyal medyada yayılan mikro trendler baskın bir modanın öne çıkmasını engelledi.
Yeni Yıla Sıcacık Bir Başlangıç
Mısırlı Underwear and Socks’tan yılbaşı coşkusunu yansıtan hediyelikler.
“Üç adımda kolay kilo kontrolü...”
“Selena Gomez’den adidas NEO Kış Koleksiyonu Kampanyası İçin Genç Hayranlarına Çağrı”
“'Gönül Yarası' Oscar yolunda”
“Neutrogena Visibly Clear Pembe Greyfurt Makyaj Temizleme Mendili ”
“Güzellik ve Sağlık 2-3 Eylül’de YBY Woods Beauty & Wellness Festivalinde Buluşuyor”
“Sağlıklı Bir İlişki İçin 10 Kural”
“Trençkotları Doğru Kombinlemenin Yolları”
DİĞER ADRESLER
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32




