>

SAĞLIKLI YAŞAM

Büyük göğüslere sahip olmak zor değil!

1,5-2 saatlik bir operasyonla istenilen büyüklükte göğüslere sahip olabilirsiniz.
 
   
 
 
     
Göğüsler kadın vücudunun belirleyici organlarıdır, kadınlığın simgesidir. Eskiden beri iri göğüsler doğurganlık ve bereket sembolü olmuşlardır. Bu yüzden meme kanseri nedeniyle göğüsleri alınan kadınlarda psikolojik sorunların oluşması normaldir. Bu sorunların oluşmaması için aynı anda ya da erken dönemde tamir son yıllarda sıklıkla uygulanmaya başlamıştır. Erkekler arasında yapılan çeşitli ciddi ya da magazinsel anketlerde de kadın vücudunda ilk bakılan nokta genelde göğüsler çıkmaktadır.

Küçük göğüslerin yaşattığı bir diğer problem de rahat kıyafet seçememe, alınan giysilerin bedende iyi durmamasıdır.

Takviyeli tabir edilen, içinde dolgu ve destek içeren sutyen ve mayolarla idare edilebilse de birçok kadın göğüslerini büyütme arzusundadır. İtiraf edilmese de küçük göğüsler kendine güveni azaltmaktadır. Başkalarının hatta eşinin yanında bile soyunmaktan çekinen kadın sayısı hiç de az değildir. Birçok genç kız bu derdini ailesine bile açamamakta, kendini kusurlu, ayıplı hissetmekte, hatta bu yüzden yanlış evlilikler bile yapabilmektedir. Halbuki günümüzde bu sorunun çözümü mümkün ve kolaydır. 1,5-2 saatlik bir operasyonla istenilen büyüklükte göğüslere sahip olunabilir.

Vücut silikonu reddeder mi?
Günümüzde göğüs büyütmenin en güvenilir yolu meme protezleridir. Meme protezleri bir kılıf ve içinde bir maddeden ibarettir. Kılıf genellikle silikondur, poliüretan ya da titanyum içeren silikondan da olabilir. İçindeki madde ise yine silikon ya da serumdur. Silikon protez içinde silikon olan, serumlu protez de içinde serum (tuzlu su) olan protezidir. Kırışıklık tedavisi için deri altına enjekte edilen sıvı silikonun yol açtığı sağlık problemleri kılıf içinde silikon jel içeren meme protezleri hakkında da şüpheye yol açmış, bu nedenle ABD'de uzun yıllar yasaklanmış ancak araştırmalar sonucu temize çıkmıştır. Teknolojinin gelişimiyle de bugün kullanılan silikon protezlerin içindeki jel silikon 'high cohesive' özellikli olup, bu terim kılıf delinse de silikonun akmayacağını, pasta dilimi gibi yerinde kalacağını tarif eder. Her yabancı cisme olduğu gibi proteze de vücut bir tepki verir ve etrafına bir koruyucu tabaka örer, kapsül denilen bu normal oluşum aşırı olabilir, memede şekil bozukluğu, şişlik, ağrıya neden olabilir, hatta protezin çıkarılması gereğine bile yol açabilir, halk arasında vücudu kabul etmedi ya da silikonu patladı tarzı ile ifade edilen bu durum aslında genellikle bu kapsül reaksiyonunu tanımlamaktadır, ancak%1-5 arasında bir oranda görülür ve çaresi vardır, en kötü ihtimalle protez çıkarılır ve yenisi konur. Zaten son yıllarda üretilen protezler kapsül oluşumunu en alt seviyede tutma amacıyla 'textured' pütürlü yüzeyli olarak üretilmektedir, eski düz yüzeylilere göre avantajlıdır. Serum içeren protezlerde de çok nadir olarak kaçak yapma şansı vardır, bu da yenileme gerektirir.Bunun dışında ameliyata özel bir risk yoktur, diğer ameliyatlarda ne kadar risk varsa protez ameliyatında da o kadar vardır.

Protez ya meme içine ya da kas altına konabilir. Düz, sarkmamış göğüslerde özellikle genç kızlarda genellikle kas altı tercih edilir, kas altında kapsül reaksiyonu şansı da daha azdır. Bu karar hastanın yapısı ve cerrahın tercihine göre verilebilir.Protezin yerleştirilmesi çeşitli yollardan olabilir; meme başından yarımay şekli bir kesi ile, meme altındaki katlanma çizgisinden kesi ile, koltukaltından kesi ile yapılabilir, hatta karın gerilecekse alttan karından bile konabilir. Hepsinin artıları ve eksileri vardır, kararı cerraha bırakmak en doğrusudur.

Ameliyat muhakkak hastane şartlarında, sterilizasyona azami özen gösterilerek yapılmalıdır. Genelde 1 gece yatma yeterlidir, aynı gün eve de gidilebilir. 1 ay kadar sutyen takılmalı, göğüsler korunmalı sportif faaliyetlerden kaçınmalıdır. Ameliyattan sonra güneş ve deniz serbesttir ancak bu 1 ay süresince yüzülmemelidir Ameliyattan sonra bir müddet göğüsler şiş görünür zamanla normal şeklini alarak doğallaşır, bu süreç zarfında kontrollere gidilir, cerrahınız gerekirse masaj tarif eder.Konulan protezlerin belli bir süre sonra değiştirilmesi gibi bir gerek yoktur, ömür boyu kalabilir. Emzirmeye, doğuma bir engel oluşturmaz. Mamografi, ultrason gibi meme tetkiklerinde işlemi yapan radyologa önceden proteziniz olduğunu söylemeniz gerekir, ona göre özel bir pozisyonda çekim yapar.

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>