>

TATİL

2016 Seyahat Trendlerini Merak Ediyor musunuz?

Yerli turist bu yıl uzak ülkelere seyahat etmek istiyor!
 
   
 
 
     

Moskova ve Amsterdam geçen yıl en çok tercih ettiğimiz yurt dışı destinasyonlardı. Ancak 2016 yılı değişiklikleri de beraberinde getirdi. Seyahat arama sitesi momondo’nun araştırmasına göre bu yıl en çok Bangkok ve New York’a gitmeyi planlıyoruz.

“Yeni yıl, yeni seyahatler demek” diyenler, 2016 için seyahat planlarını yapmaya başladı. Peki geçtiğimiz yıl en çok hangi ülkelere seyahat ettik ve bu yıl en çok görmek istediğimiz şehirler hangileri? Seyahat arama sitesi momondo, bu sorulara yanıt bulmak için hem 2015 boyunca yapılan uçuş aramalarını hem de 2016 yılına yönelik aramaları inceledi. Ortaya çıkan en çarpıcı sonuçlar ise şöyle:

2016 İÇİN İLK FAVORİLERİMİZ BANGKOK VE NEW YORK


momondo üzerinde 2016 yılı için yapılan yurt dışı odaklı aramalarda Bangkok başı çekiyor. Tayland’ın yerel lisanda Krung Thep (Melekler Şehri) olarak da bilinen başkentini takip eden şehir ise ABD’nin popüler şehri New York.

LİDERLERİ AVRUPA BAŞKENTLERİ İZLİYOR

Amsterdam, Paris ve Roma gibi önemli Avrupa şehirleri de ilk beş içerisinde yer alırken, çok sayıda gurbetçiye ev sahipliği yapan Almanya’nın başkenti Berlin listenin altıncısı konumunda. Bu sonuçlar önceki yılın listesiyle karşılaştırıldığında, Paris’in yedi, Roma’nın altı ve Berlin’in dört basamak yükseldiği görülüyor. Amsterdam ise bir basamak düşmüş durumda.

MOSKOVA LİDERLİKTEN DOKUZUNCULUĞA DÜŞTÜ

Türk turistler arasında her geçen gün daha popüler hale gelen Küba’nın renkli başkenti Havana yedinci sırada. İlk 10 içerisinde yer alan son üç destinasyon ise Londra, Moskova ve Los Angeles. Geçen yılın lideri Moskova’nın 2016 yılı aramalarında dokuzunculuğa düşmesi en dikkat çeken sonuçlar arasında.

2015’İN LİDERLERİ BELLİ OLDU

Araştırma kapsamında geride bıraktığımız yıl popüler rotaları da incelendi. Buna göre 2015 yılında en çok Rusya’nın başkenti Moskova’ya yönelik uçuşları araştırdık. Hatta Moskova uçuşları için yapılan aramalar, 2014 yılına göre yüzde 57 oranında artış gösterdi. Geçtiğimiz yılın en popüler ikinci rotası her yıl çok sayıda Türk turisti ağırlayan Hollanda’nın Amsterdam kenti olurken, Kuzey Kıbrıs’a yönelik uçuşlar, listenin üçüncü sırasında yer aldı.

SADECE BİR EGZOTİK DESTİNASYON İLK BEŞE GİRDİ

Listenin dördüncü sırasında ise Tayland’ın yerel lisanda Krung Thep (Melekler Şehri) olarak bilinen başkenti Bangkok yer aldı. Beşincilik koltuğu ise Ukrayna’nın başkenti Kiev’in oldu. momondo’nun sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanan bir başka araştırma da yeni yıla girmek için favori destinasyonumuzun Kiev olduğunu ortaya koymuştu.

YURT İÇİ ARAMALARDA EN ÇOK ANTALYA YÜKSELDİ

Yurt içi destinasyonlarda ise 2014 yılında olduğu gibi 2015’te de ilk beş değişmedi. Yerli turistler sırasıyla en çok İstanbul, Antalya, İzmir, Ankara ve Adana’ya yönelik uçuşları için bilet aradı. Bu beş şehir arasında bir yılda uçuş aramaları en çok artış gösteren şehrimiz ise 2014’e göre yüzde 10 oranında daha fazla arama yapılan Antalya oldu. Benzer şekilde bu beş şehrimiz 2016’nın da en çok aranan yerli şehirleri konumunda.

 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>