>

GÜNDEM

Üst Düzey Yönetici Mülakatları’nın Püf Noktaları

Orta ve üst düzey yöneticilerin işe alım süreçlerinde çoğunlukla headhunting yöntemi uygulanıyor.
 
   
 
 
     

Bu sebeple normal işe alım süreçlerinden daha fazla hassasiyet gerektiriyor. Gizlilik, bu çalışmalarda önemli br yer tutarken, İnsan kaynakları danışmanlığı yapan Hugent, üst düzey mülakatlarda olması gerekenlerin altını çiziyor.

İşe alım yöntemlerinden biri olan Headhunting, adayın kendi isteğiyle ilgili pozisyona başvurmasının yerine personel arayışında olan firmanın adaya doğrudan ulaşarak iş teklifinde bulunması anlamına geliyor. Orta ve üst düzey yöneticilerin işe alımlarında çoğunlukla headhunting yöntemi uygulanıyor. Bu sebepten ötürü normal seyreden bir işe alım sürecinden çok daha fazla hassasiyet gerektiren orta ve üst düzey işe alımlarda, gizlilik politikası doğrultusunda hareket etmek ise oldukça önemli hale geliyor.

Konuya ilişkin görüş bildiren Hugent İK Firması Satış Direktörü Çağlan Ünal Üzümcü: “Orta ve üst düzey işe alımlarda gizlilik önem kazanıyor. Yapılan bu çalışmalarda hem adayları hem de müşterileri zor duruma düşürmemek adına titiz bir çalışma söz konusu oluyor. Belirttiğimiz seviyelerde çalışan yönetici adayları yoğun bir iş temposunda çalıştıklarından, danışmanlarımıza uygun gün, saat ve mekandan ziyade adaya uygun olacak şekilde bir mülakat organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu konularda esnek olmak adayın ikna edilme sürecindeki etkisini de arttırıyor“ diyor.

ÜST DÜZEY MÜLAKATLARIN DİĞER PÜF NOKTALARI:


Üst düzey mulakatlarda gizliliğe önem verilmeli.
Vakit planlaması doğru şekilde yapılmalı, mülakat için önceden iyi hazırlanılmalı
Yöneticilere, giriş ve orta seviyelere uygulanan testleri uygulanmamalı, online yapılan ve üst düzey yöneticiler için kurgulanan testler mevcut, gerekirse bunlar kullanılmalı.
Yöneticinin mülakata ayırdığı vakti de en iyi şekilde yöneterek gerekli bilgilerin alındığı bir sohbet niteliği taşımalı.
Yöneticilerin bilgi, beceri ve deneyimlerinin yanı sıra kişisel ve yönetsel yetkinlikleriyle ilgili de bilgi alınmalı.

 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>