>

GÜNDEM

Vahşetin Adı Aşk Cinayeti Mi Oldu?

Son günlerde artan kadına şiddet ve her gün yaşanan cinayetlerin adı şimdi ‘aşk cinayeti’mi oldu?
 
   
 
 
     

Uzmanlar ve psikologlarla konuyu konuştuk ve sebeplerin bir kısmını kaleme aldık…

Reddedilme cinayetleri sağlıksız güç duygusunun zedelenmesi;

Reddedilmeye aşırı hassasiyetin cinayetle sonuçlandığı vakalar psiko-sosyolojik açıdan değerlendirilirse, güç erkek duygusundaki zedelenmenin ön planda olduğu öne sürülebilir.

Bu güç erkek duygusu, erkek olmak ile ilgili değildir; kadınlar da bu gücün sahiplenicisi, besleyicisi olabilir. Bu duygunun hâkim olduğu bir ailede, erkek çocukta zirve yapan güç erkek duygusunu, o oğlu doğuran annesi, hanedanlığın kraliçesi olan babaanne gibi kadınlar, hatta o soyadına ortak olan yakın akrabalar bile paylaşabilir.

Sadece fiziksel araçların (para, soy ve isim gücü, mevki gücü, silah gücü... gibi) güç duygusunu beslediği birey, aile, kültürler de sağlıksız güç duygusundan söz edilebilir.

Bu mutlaka kendini ispat etmek için yıkıcılığa yönelecek, gücünü sergilemek için her zaman irili-ufaklı sebepler tehditler bulacak, sağlıksız bir şekilde şişirilmiş bir güç duygusudur.

ÖFKENİN YIKICILIĞA DÖNMESİ, GÜÇ DEĞİL GÜÇSÜZLÜKTÜR!

Bu güce yönelik en kolay oluşacak tehdit, nesnesi olarak gördüğü kadınla ilişkili konulardır. Kadın (veya ailesi) tarafından reddedilmek, kadınının namusuyla ilgili şüphe duymak... Fiziksel araçlarla beslenen güç erkek duygusu ile oluşan kimlik, son derece güçsüzdür. Hiçbir kaygıyı, engellenmeyi, reddedilmeyi dindiremez, kendisini yumuşatamaz.

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>