Deve Süpürge'ye binerse...
Ankara’da 6-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen 7. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin kapanış töreninde bu yılın FIPRESCI ödülünü kazanan film açıklandı.
![]() |
||
Valeria Bruni Tedeschi’nin “Bir Deve İçin Daha Kolay” adlı filminin kazandığı ödülü Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Fransa Büyükelçiliği temsilcisine verdi. Bilge Olgaç Başarı Ödülleri, Türk filmlerinin görünmeyen sanatçısı Belkıs Özener’e ve sinema alanında çok sayıda bilimsel esere imza atan Prof. Dr. Seçil Büker’e verildi. Işıl Özgentürk’ün yönetiminde gerçekleşen senaryo atölyesinde yazılan on senaryo arasında Caner Yalçın’ın yazdığı “Yorgan” adlı senaryo birinci seçilerek Filma-Cass tarafından kısa film olarak çekilmeye hak kazandı. Caner Yalçın’a ödülünü film yapımcısı Mine Vargı verdi.
Fransa’dan öğretim üyesi ve yazar Gönül Dönmez Colin, Türkiye’den öğretim üyesi ve sinema yazarı Ayla Kanbur ve Yunanistan’dan film eleştirmeni Stratos Kersanidis’ten oluşan FIPRESCI jürisi festivalin yarışma bölümüne katılan 10 film arasından Valeria Bruni- Tedeschi’nin yönettiği “Bir Deve İçin Daha Kolay” (Il est Plus Facile Pour un Chameau-2003) adlı filmi ödüle değer buldu. Çok sayıda filmde rol alan ünlü aktris Valeria Bruni-Tedeschi’nin yönettiği ilk film olan “Bir Deve İçin Daha Kolay”, hayata mizahi yaklaşırken toplumsal eleştirisini de güçlü bir biçimde hissettiren başarılı ve çarpıcı bir güldürü olarak dikkati çekiyor. Bir kadının entelektüel ve duygusal gelişiminin toplum, aile, din ve karşı cins tarafından nasıl engellendiğini esprili ve akıcı bir dille anlatan film günümüzün maddeci dünyasını da etkili bir biçimde eleştiriyor.
Ödül törenini ünlü tiyatro sanatçısı Levent Ülgen ve sinemamızın gelecek vadeden genç oyuncusu Yeşim Büber sundular. Tören sırasında Bilge Olgaç Başarı Ödülü’nü alan Belkıs Özener filmlerde seslendirdiği ünlü şarkıları söylediği bir mini konser verdi.
Yeşilçam’ın ‘şarkıcı’ filmlerinde Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın gibi starlara güzel sesini ödünç veren sinemamızın gizli sesi, görünmeyen sanatçısı Belkıs Özener, “Uçan Süpürge 35 yıl sonra beni görünür kıldığı için çok mutluyum. Bu festivalde beyazperdenin arkasından sahnenin önüne çıkmak beni onurlandırdı. Sonunda seyircimle buluştuğum için çok mutluyum.” dedi. Belkıs Özener ve Seçil Büker’in yaşamlarını kısaca görüntüleyen birer film de gösterildi.
DİĞER HABERLER
Bergüzar Korel "Hatırladıkça" Konseriyle Enka Açıkhava Tiyatrosu`nda
27 Temmuz Pazartesi akşamı Bergüzar Korel`in "Hatırladıkça" konserine ev sahipliği yapıyor.
“Meryem Uzerli`den Ezber Bozan Açıklamalar!”
“Sigarayı bırakmak isteyenlere...”
“Aydilge Bkm Mutfak Sahne`de Sevenleriyle Buluşuyor”
“GRİNİN ELLİ TONU 13 Şubat’ta Vizyona Giriyor!”
“Anneleri işletmek ayıptır ama olsun...”
“THY'dan Madrid ve Barcelona'ya promosyonlu ücret uygulaması”
“Zülfü Livaneli’nin Son Ada Adlı Romanı New York’ta The Other Press Tarafından Yayımlandı!”
“‘Romeo ve Juliet’ Tiyatroseverlerin Karşısına Çıkmak İçin Gün Sayıyor”
““TUT ELİNİ” - NBSYD, çocukların çocuklara yardım etmesi için kampanya başlattı!”
DİĞER ADRESLER
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32





