Hayattan ne anlamalıyız? Peki, kariyerimizi nasıl doğru planlarız ya da yaşam kalitemizi nasıl yükseltebiliriz? Gazeteci Büşra Sanay sordu, Büyük Usta Muazzez İlmiye Çığ, 109 yılın deneyimiyle yanıtladı. Nelere cevap aranmıyor ki bu kitapta; geçmişimizden çıkarmamız gereken dersler neler? Nasıl güçlü kadın olunur? Uzun, sağlıklı ve huzurlu bir hayatın reçetesi nedir?..
Muazzez İlmiye Çığ’ın mücadelelerle, hüzün ve mutluluklarla ama en önemlisi de “bilginin ve bilmenin” peşinde geçen 109 yıllık ömrü aynı zamanda bir “Cumhuriyet tarihi” olarak da okuyucunun karşısına çıkıyor. 1914 yılında, savaşların gölgesindeki Anadolu coğrafyasında dünyaya gelen bir kız çocuğuna “İlmiye” ismini vermek, bir anlamda onun kaderinin çizilmesi anlamına da gelmiş olabilir mi? Gazeteci Büşra Sanay’ın hayata, insanlığa ve mutluluğa dair sorduklarının ışığında bu koca çınarın gölgesinde “‘Yaşadım!’ diyebilmek için ne yapmalıyız?” sorusuna bir cevap arayarak, okuru bir ömrün deneyim dolu yolculuğuna çıkarıyor.
“Yaşadım’ Demek İçin Ne Yapmalı?100+ Yılın İzinde Hayatı Güzelleştirme Yolları”
Kitap, çocukluğu Osmanlı Devleti’nin yıkılışına denk gelen, sonrasında Cumhuriyet’in kuruluşuna bizzat şahitlik eden ve yüzüncü kuruluş yıldönümüne ulaştığımız Cumhuriyet’i ilk gününden itibaren yaşamış olan belki de son insan Muazzez İlmiye Çığ’ın hayatını konu alıyor. En önemli özelliklerinden biri olan Atatürk ve Cumhuriyet sevgisiyle bir diğeri de bilime ve öğretmeye olan büyük aşkını anlatılarıyla okurların gözleri önüne seren Çığ, bu uzun yaşamda heybesinde biriktirdiklerini yazdığı onlarca kitapla paylaşıyor. Muazzez İlmiye Çığ, anılarının yer aldığı kitapta hem kendi ömrünün bir değerlendirmesini yapıyor hem de yeni kuşaklara “Nasıl mutlu olurum?” sorusuna bir cevap bulmaları adına yol gösteriyor.
Gazeteci Büşra Sanay’ın günlerce süren görüşmelerinde sorduğu sorulara içtenlikle cevap veren asırlık çınar, insanın yaşama sebebine ve kendini geliştirme yollarına ipuçları verirken, ülkemizin ve toplumumuzun nasıl gelişeceğine dair de çarpıcı tespitler yapıyor. “Yaşadım’ Demek İçin Ne Yapmalı?100+ Yılın İzinde Hayatı Güzelleştirme Yolları” Tuhaf Kitap etiketiyle kitap satan her yerde okuyucuyu karşılıyor.
Kitap Hakkında
• Ne olursa olsun her zaman iyiyi düşün; asla kin besleme; daima ölçülü ol.
• Hayatta herkesle ve her şeyle aramIzda, ihlal edilmemesi gereken, görünmez sınırlar var.
• İnsan bu dünyada aklı kadar yer kaplıyor.
• Şartlar seni zorlasa da kendin olma çabandan vazgeçme.
• Gözünü hedefine diken insan zararsızdır.
• Kendini anlatmayacaksın, bırakacaksın insanlar seni tanısın.
• Gelişmeye cüret edecek kadar cesur değilsen hayatta iz bırakamazsın.
• Bu yolda öğrendiklerimiz ve öğrettiklerimiz bizi biz yapar.
Künye
Tür: Yaşamöyküsü/ Kişisel Gelişim
Yayın Direktörü: Gülşen İşeri
Editör: Gökçe Şenoğlu
Son Okuma: Saliha Ulusoy
Kapak Tasarım: Beyzanur Karabulut
Sayfa Tasarım: Beyzanur Karabulut
Muazzez İlmiye Çığ’ın Bir Asrı Aşan Yaşamının Tevazu Yüklü Anlatısı; “‘Yaşadım’ Demek İçin Ne Yapmalı?” Kitabı Okuyucuyla Buluşuyor!
Muazzez İlmiye Çığ’dan “varlığın nedenini” anlamanıza yardımcı olacak 109 yıllık bir deneyim: “‘Yaşadım’ Demek İçin Ne Yapmalı? 100+ Yılın İzinde Hayatı Güzelleştirme Yolları” Tuhaf Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.
“Balık Burcunun İlgisini Çekin!...”
“Bugün sana şiir gönderesim geldi”
“2022 Gelinlik Modasının Tarihi Belli Oldu”
“Dark Yeni Sezonuyla 21 Haziran’da Geri Dönüyor!”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32