>

TEKNOLOJİ

Denize ve Havuza Girerken de Telefondan Vazgeçemiyoruz

Deniz ve havuz keyfini fotoğraflamak pahalıya mal oluyor!
 
   
 
 
     

Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen, elimizden düşürmediğimiz cep telefonlarından, denize ve havuza girerken de ayrılamadığımız verilerle ortaya kondu.

Cep telefonlarına özel kullanıcı kaynaklı sorunlar için güvence paketi sunan Cepkask firmasının yaptığı açıklamaya göre; özellikle Haziran ve Ağustos dönemi içerisinde sıvı teması hasar bildirimlerinde % 80 oranında artış yaşandı.

Bunaltıcı sıcakların yaşandığı şu günlerde, serinlemek için deniz ve havuz kenarları tercih edilirken görünmez kazalar ve de unutkanlıklar pahalıya mal olmaya başladı. İnternet kullanımının akıllı telefonlar sayesinde artması ve sosyal ağların her an eğlencemizi fotoğraflayacağımız platformlar olması, cep telefonlarının da suya kullanıcılarla birlikte girmesine neden oluyor

YAZIN CEP TELEFONLARININ BAŞINA EN ÇOK NE GELİYOR?

Kullanıcı kaynaklı hatalara karşı cep telefonlarını güvence altına alan Cepkask firmasının 2014 Haziran ve Ağustos dönemi hasar bildirim verilerine göre; başı çeken kazalar şu şekilde;
1. Deniz havuzda fotoğraf çekerken telefonum suya düştü.
2. Şortumun cebinde telefonumu unuttu denize girdim.
3. Şezlongda güneşe maruz kaldı.
4. Kurulanırken telefonuma su sıçradı.
5. Dalga geldi telefonum ıslandı.

KEYFİNİZ PAHALIYA MAL OLMASIN

Haziran ve Ağustos dönemi içerisinde sıvı teması ve güneşten kavrulma şikayeti ile artan cep telefonu hasar bildirimleri verilerinden yola çıkarak kullanıcılara tavsiyelerde bulunan Cepkask A.Ş Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, “Havuz ve deniz kenarında serinlemek isterken sıvı temasına maruz kalan cep telefonları, kullanıcılara pahalıya mal olmasın. Şezlonglarda cep telefonlarınızı unutmayın. Yoksa güneşe doğrudan maruz kalan cep telefonları kavruluyor. Aynı şekilde şortlarda unutulan cep telefonları kullanıcıyla beraber denize, havuza giriyor. Şort ceplerinde unutulan ve çoğunlukla da pahalı olan cep telefonları, kullanıcıların bütçesini sarsıyor. Riske girmeyin, keyfiniz pahalıya mal olmasın” dedi.

Cep telefonları denize ve havuza düştüğünde ilk yapılması gerekenler hakkında da bilgi veren Cepkask A.Ş Genel Müdürü, Tayfun Gülgeç, kendilerine başvurmadan önce cep telefonlarına yapılacak ilk yardım önerilerini şöyle sıralıyor;

SIVI TEMASI SONRASI TELEFONLARA İLK YARDIM ÖNERİLERİ

1- Telefonunuzu kapatın
Telefon suya düştükten sonra kapatılmadan geçen üç, beş saniyelik gecikme bile önemli. O yüzden en kısa sürede sudan çıkarılarak kapatılması gerekir.
2- Telefonunuzu parçalara ayırın
Telefon içindeki SD kart, SİM kartı ve bataryayı çıkarın ve kurumaya bırakın. Telefonun parçalara ayrılabilen tüm kısımlarının kuruması için havayla temas etmesini sağlayın.
3- Üzerindeki sıvıyı vakumlayın
Eğer sıvıyı vakumlayacak bir alet yoksa, telefonun kulaklık girişi, şarj ve kart yuvaları vb. deliklerinden suyu ağzınızla vakumlayın.
4 -Kurumaya bırakın
Tüm bu işlemlerin ardından cihazınızı bir tabak princin içine daldırın ve bekletin. Isıyla çalışan çeşitli aletler veya kimyasallar işe yaramaz. O yüzden saç kurutma makinesini bir kenara bırakın ve cihazınızı pirinç dolu tabak içinde 48 saat bekletin.
5-Telefonunuzu uyandırın
Telefonunuzu tabaktan çıkartın, eğer dış tarafında hala nemlenme kalmışsa silin. Nemlenme telefonun içindeyse cihazı tekrar pirinç dolu tabağa koyup bir gün daha bekleyin. Cihaz tamamen kurumuşsa, telefonu açın. Şansınız varsa, telefonunuz yeniden çalışacaktır.

 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>