>

AŞK - CİNSELLİK

Karar verin, sigara mı seks mi?

Her insanın biyolojik saati vardır. Tıpkı vücut sıcaklığı, tansiyon, kalp frekansı gibi...
 
   
 
 
     
Biyolojik saat, vücut fonksiyonlarını idare eder, gündüzleri aktif olmamıza, geceleri de uyumamıza yardımcı olur. Sağlığımız açısından biyolojik saatin önemi nedir? Gün içinde vücut fonksiyonlarımız nasıl değişir? Biyolojik saattle ilgili merak edilenleri Tamamlayıcı Tıp ve Anti-Aging Uzmanı Dr. Hüseyin Nazlıkul'dan öğrendik.

06.00- Organizma uyanır. Metabolizma hareketlenerek enerji ve proteini hizmete sunar.

07.00- Vücut hala zayıftır. Spor yerine güzel bir kahvaltı yapın. Çünkü sindirim organları bu saatte iyi çalışır.

08.00- Seks için en iyi zamandır. Çünkü fazla miktarda hormon salgılanır. Bu saatte içilen sigara damarları daha fazla daraltır. Nikotinin sağlığa en fazla zarar verdiği saattir.

09.00- Vücut dinçtir. İğne olmak ve röntgen çektirmek için en uygun zamandır.

10.00- Organizma harekete hazırdır. Verimlilik en yüksek düzeydedir. Ancak saat 10.00 - 12.00 arası enfarktüs olaylarına sık rastlanır.

11.00- Vücut tam formdadır. Kalp ve dolaşım o kadar zindedir ki, bu saatte yapılan muayenelerde kalpteki bozukluk gözden kaçabilir. Zihin hızlı çalışır.

12.00- Vücudun dinlenmeye ihtiyacı vardır. Dikkat azalır ve uyku basar. Midedeki asit miktarı fazlalaşır, beyindeki kan azalır.

13.00- Vücut formdan düşer, verimlilik azalır. Bütün organlar en alt düzeyde çalışır. Sadece safra kesesi öğle yemeğini hazmetmek için faaliyettedir.

14.00- Kendimizi bitkin hissederiz, çünkü tansiyon ve hormon düzeyi düşer. Bu saatte acı daha az hissedilir.

15.00- Enerjimiz geri gelir, belleğimiz tam formundadır. Ancak bu verimlilik sabahkinden azdır.

16.00- Spor faaliyetleri için en iyi saat. Tansiyon ve dolaşım çok iyi durumdadır. Mide asidini önleyici ilaçların etkisi bu saatte daha verimlidir.

17.00- Organların faaliyeti en üst düzeydedir. Kuvvetimiz artar, oksijenin harcanması fazlalaşır. Böbrekler ve meshane çok çalışır. Tırnakların ve saçın en çabuk uzadığı zamandır.

18.00 - Akşam yemeği için iyi bir saattir. Pankreas aktiftir. Karaciğer alkole karşı daha dayanıklıdır.

19.00 - Tansiyon ve nabız tembelleşir. Tansiyonu düşüren ilaçlar konusunda dikkatli olmak gerekir.

20.00 - Karaciğerdeki yağ düzeyi düşer. Alerjisi olanlar ve astımlılar ilaçlarını almalıdır. Antibiyotiklerin etkisi de en üst düzeyde olur.

21.00- Sindirim organlarının günlük görevi bitmiştir. Bu saatte yenen her şey sabaha kadar midede hazmedilmeden kalır. Özellikle kilolu olanlar bu saatte yemek yememeye özen göstermelidir.

Akşam

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>