>

GÜNDEM

“İstanbul Coffee Festival” Başladı

4 gün sürecek festivale biletli olarak 24 binin üzerinde katılımcı bekleniyor...
 
   
 
 
     

dsm group tarafından ikinci kez organize edilen ve Türkiye’nin lider markası Paşabahçe’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul Coffee Festival, kahveye gönül vermiş ve nitelikli kahve tüketmeyi tercih eden, nitelikli yaşam felsefesini hayatının her alanına yerleştiren 160 firmanın katılımıyla Haydarpaşa Garı’nda başladı.

Geçtiğimiz yıl Avrupa’nın en büyük ikinci kahve festivali olarak büyük bir başarıya imza atan İstanbul Coffee Festival, 22-25 Ekim tarihleri arasında Haydarpaşa Garı’nda devam ederken, açılış gününde büyük bir ilgiyle karşılandı. Biletlerin tamamının satıldığı festivalde, kapıda uzun kuyruklar oluştu. 3. Dalga kahve akımı temsilcilerinin tüketicilerle buluştuğu etkinlikte her çeşit kahvenin yanı sıra resimden müziğe heykelden tasarım ürünlere kadar pek çok yan alan da festivale renk kattı.

Festival Kurucusu ve dsm group Ajans Başkanı Alper Sesli, açılış konuşmasında; “Yüzyıllardır bu toprakların ayrılmaz bir parçası olan kahveyi tüm bileşenleriyle bu yıl da bir araya getirmek bizim için çok önemliydi. Üstelik Haydarpaşa Garı gibi büyülü bir mekanın dört gün boyunca buram buram kahve kokması, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da misafirlerin yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor. Ülkemizde gittikçe büyüyen kahve tutkusu her geçen yıl daha da artıyor. 5000 yıllık geçmişi olan, kardeşçe büyüdüğümüz bu topraklarda; ’40 yıl hatırı’ olan bir içeceği sahipleniyoruz. Bizler iyi kahve içmeyi hak ediyoruz, keyifli bir festival olsun” dedi.

Biletler Tükendi

İlk günde, İstanbul Coffee Festival’e ilgi yoğundu. Ziyaretçiler Haydarpaşa Garı’nda 6 bin metre kare alan üzerine kurulan 160 markanın stantlarından diledikleri kahveleri tadıp, yararlı bilgiler edinirken iki ayrı seansta düzenlenen workshop ve seminerlere ise ilgi büyüktü. ‘Evde Kahve Demleme Teknikleri’ en çok merak edilen konular arasındaydı. Mehmet Gürs ‘Nitelikli Türk Kahvesi Mümkün Mü?’nün yanıtını ararken, Çetin Güner ‘Evde Espresso ve Latte Nasıl Yapılır?’ı anlattı. Sarper Sesli ise Pulman Tren Sohbetleri’nde ‘Afrika, Macera ve Kahve’ üzerine kahve çekirdeklerinin yetişmesinden bardaklarımızdaki kahve olana kadar yaşadığı serüveni paylaştı.

Profesyoneller Workshop Alanı ise İstanbul Coffee Festival’in üst düzey eğitici seminerlerine ev sahipliği yaptı. Sabah saatlerinde Gabriel Dunn ‘Cupping’in (Kahve Tadımı) cafe piyasasındaki önemini tartışırken, ikinci seansta Nordic Approach Kurucusu Morten Wennersgaard aynı konuya kendi bakış açısıyla yaklaştı.

Birinci günü geride bırakan İstanbul Coffee Festival, Haydarpaşa Garı’nı buram buram kahve kokuturken, Pazar gününe kadar kahve severleri ağırlamaya devam edecek.

 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>