Türkiye’nin usta oyuncuları Selçuk Yöntem, Zuhal Olcay ve Cengiz Bozkurt’un ilk kez aynı sahneyi paylaşacakları Don Quixote (Don Kişot) müzikalinin biletleri satışa sunuldu. Afişi ile de ilgi çeken Don Quixote (Don Kişot) oyunu 30 Eylül’de seyirci ile buluşacak. Duyurulduğu ilk andan itibaren büyük merak uyandıran, Cervantes’in ölümsüz eserinden uyarlanan bu prestijli müzikal; usta yönetmen Işıl Kasapoğlu rejisi ve müzik direktörü Volkan Akkoç yönetiminde, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ile Piu Entertainment ortak yapımı olarak sahnelenecek.
İlk kez 1965 yılında sahneyle buluşan Don Quixote müzikali, 1959’da Dale Wasserman tarafından kaleme alınan televizyon oyunu temel alınarak uyarlandı. Broadway’de toplam 2.328 kez sahnelenen yapım, gösterildiği dönemde büyük ilgi görerek “En İyi Müzikal” başta olmak üzere beş dalda Tony Ödülü kazandı. Edebiyatın ölümsüz karakteri Don Kişot’un hayal gücü ve cesaretiyle beslenen bu klasik yapım, tiyatro tarihinde iz bırakan başlıca eserler arasında yer alıyor. Miguel de Cervantes’in bu ölümsüz eseri, bu kez usta yönetmen Işıl Kasapoğlu’nun yönetiminde; Selçuk Yöntem, Zuhal Olcay ve Cengiz Bozkurt’un başrolleriyle sahnede hayat bulacak.30 kişilik dansçı ve oyuncu kadrosu, 15 kişilik canlı orkestra, görkemli dekor, çarpıcı ışık ve kostüm tasarımlarıyla tam 80 kişilik dev bir prodüksiyon olarak yeniden doğuyor. Selçuk Yöntem, Don Quixote karakterine kattığı derinlik ve yıllara yayılan deneyimiyle sahnede büyüleyici bir performans sergileyecek. Zuhal Olcay, tiyatro, sinema ve müzik dünyasındaki zengin deneyimini Aldonza karakteriyle buluşturarak güçlü ve unutulmaz bir kadın portresi yaratacak. Cengiz Bozkurt ise sahnedeki mizahi derinliği ve güçlü oyunculuğuyla Sancho Panza’ya hayat vererek, izleyicilerle özel bir bağ kuracak.
Don Quixote’nin yalnız ve onurlu yürüyüşü; sadık yoldaşı Sancho Panza’nın gerçekçi mizahı; hayali bir aşkın ulaşılmazlığı… Hepsi, etkileyici müzikler eşliğinde destansı bir tiyatro deneyimine dönüşüyor.
Büyük ilgi ile beklenen oyunun biletleri Biletinial, Biletix, Bubilet ve Passo’da satışta.
Don Quixote Müzikali Program
30 Eylül 2025 - İstanbul Zorlu PSM
13-14 Ekim 2025 - İstanbul Zorlu PSM
24- 25 Ekim- Ankara ATO Congresium
19-20 Kasım 2025- İstanbul Zorlu PSM
Don Quixote Müzikali Künye
Yapımcı: Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment
Yazan: Dale Wasserman
Müzik: Mitch Leigh
Şarkı Sözleri: Joe Darion
Çeviren: Güngör Dilmen
Yöneten: Işıl Kasapoğlu
Müzik Direktörü - Orkestra Şefi: Volkan Akkoç
Dekor Tasarım: Hakan Dündar
Kostüm Tasarım: İnci Kangal
Işık Tasarım: Cem Yılmazer
Koreograf: Canberk Yıldız
Dramaturg: Zeynep Avcı
Yardımcı Yönetmen: Volkan Sarıöz
Yaratıcı Ajans: Happy People Project
Fotoğraf: Levent Özdemir
Yardımcı Koreograf: Ece Nur Ateş
Korrepetitör: Ozan Zencir - Gökhan Arslan
Vokal Koçu: Ceren Aydın
Orkestra Partitür - Parti Düzenleme: Mesruh Savaş
Saç - Makyaj: Neriman Eröz
Sahne Amiri: Emir Furkan Çavdar
Reji Asistanı: Elif Özdemir
Kostüm Asistanları: Berna Uygunoğlu – Şule Toprak
Asistanlar: Aslı Çalı - Deniz Cömertpay - Doğa Kılınçcı - Hasan Özperçin - Levent
İçmeli - Ömür Kurşun - Tolgahan Kocaman
OYUNCULAR:
Selçuk Yöntem
Zuhal Olcay
Cengiz Bozkurt
Sabri Özmener
Yiğit Pakmen
Orçun Sünear
Ceren Aydın
Halise Eryılmaz
Pelin Ölüç
Günselin Seda Çetinkaya
Irmak Doğan
Buğra Uğur
Uğur Etiler
Erdem Muallaoğlu
Abdurrahman Kaya
Ada Yarar
Berfin Ayna
Bilge Doğru
Devrim Sarıca
Elif Özdemir
Emre Peynircioğlu
Nazlı Uğurtaş
Zeynep İpek
Aslı Çalı
Deniz Cömertpay
Doğa Kılınçcı
Hasan Özperçin
Levent İçmeli
Ömür Kurşun
Tolgahan Kocaman
Don Kişot Müzikali İçin Geri Sayım Başladı!
Sezonun merakla beklenen prodüksiyonu Don Quixote (Don Kişot) Müzikali’nin biletleri satışa çıktı!
DİĞER HABERLER
Çağla Şıkel’den Kendini Keşfetme ve İyileşme Yolculuğu: “Sen Hâlâ Annenin Kızısın”
“Kırılganlıklarımızı saklamak yerine onlarla büyümeyi seçtiğimizde, içimizdeki kadın yeniden doğar.”
Tiyatro Sahnesinde Sanatla Buluşuyor
“İyi Değilim, Ama Anlatacak Kadar da Kötü Değilim” oyununun kıyafet ve dekor sponsoru Yargıcı oldu.
“Tutku”
“Bekarlardan 14 Şubat’ta Hayatta Kalma Rehberi”
“Kadınların kabusu erken menopoz”
“Tek Bir Kalp Üç Farklı Ruh...”
“%100 Yakıştır – Oya Komar Moda Her Yerde! ”
“P&G ürünleri ”
“2018 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Sahibini Buldu”
“İBB Şehir Tiyatroları Mart Ayında 31 Oyunla Sahnelerini Yeniden Açıyor”
DİĞER ADRESLER
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32




