Şarkı söyle, mutlu ol...
Alman bilim adamları, şarkı söylemenin sadece bağışıklık sistemini güçlendirmediği gibi; mutluluğun da anahtarı olduğunu açıkladı.
![]() |
||
Adamek, şarkı söyleyen insanların ayrıca kendilerine daha fazla güvendiğini, daha sık keyifli olduklarını ve sosyal açıdan daha sorumlu davrandıklarını kaydetti.
Hamburg'daki ''SaengerAkademie'' (Şarkıcı Akademisi) başkanı Klaus Peter Samson, çoğu kişinin şarkı söylemeyi bilmediğini zannettiği için şarkı söylemekten çekindiğini belirterek, ''Genelde her sağlıklı insanın şu ya da bu şekilde müzikal yeteneği vardır. İstisnaların sayısı çok azdır'' diye konuştu.
Samson, şarkı söylemekten korkulmaması gerektiğini ifade ederek, şarkı söylemenin her yaşta öğrenilebileceğini kaydetti.
Frankfurt'taki Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi'nde görevli bilim adamları, şarkı söylemenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini tespit etmişlerdi. Frankfurt Kilise Korosu'nun bir saatlik provasından önce ve sonra koro üyelerinin kanını alan bilim adamları, şarkı söyleyen üyelerin, antikor türü olan immunoglobulin A değerlerinin yükseldiğini, şarkı söylemeyenlerin değerlerinin değişmediğini saptamışlardı.
“Evlilik Hazırlık Fuarı Başlıyor!”
“Shrek Müzikali Ocak Ayında Zorlu Psm’de!!!”
“a’dan z’ye ev dekorasyonu...”
“Organ Nakli ve Bağışı ile İlgili Merak Edilenler”
“Avokadolu Çikolatalı Pasta Tarifi (8 dilimlik-vegan ve şekersiz alternatifli)”
“Günün Armağan Kazanan Şanslı Cosmoturk Okuru”
DİĞER ADRESLER
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32





