Annesi tarafından yeterince sevilmeyen ya da tuvalet alışkanlıkları konusunda baskı gören çocukların yetişkin olduklarında sorunlu bir cinsel hayatı olduğunu biliyor muydunuz?
Bir insanın cinsel yaşamına bakıp nasıl bir kişiliği olduğu anlaşılabilir ya da karşınızdakinin kişilik özelliklerini biliyorsanız cinsel yaşamını tahmin edilebilirsiniz, çünkü bunlar bir bütünün parçalarıdır...
NEVROTİK KİŞİLİKLER
ORAL DÖNEM(0-1 YAŞ)
Bir bebeğin yeme ve korunma gibi ihtiyaçları annesi tarafından karşılanmamışsa, takılma ortaya çıkar. Kişi erişkinlikte sürekli ilgi, destek ihtiyacı duyar. Tek başına aciz hisseder. Ancak başka insanın desteği ve koruması olursa huzur bulur. Sıkıcı olduğunu düşünür. Çok verici ve iyidir. Cinsellikten de bir şey beklemez. Çocuksudur, şefkat ve ilgi ister. Taleplere boyun eğer. Çoçukluktaki takıntıları ağırsa, mazoşizme kayabilir.
ANAL KARAKTERLER (1-3 YAŞ ARASI)
Bu kişilikler anal dönemde takılı kalır. Anal dönem yani 1-3 yaş arası, çocukların zevk almanın farkına vardığı zamandır. Çocuk kendi arzularına göre hareket edince annesinin onu cezalandırabileceğini de aynı dönemde fark eder. Bir anne çocuğa ne kadar boyun eğdirirse, çocuk kendi duyularından o kadar vazgeçer. Bu kişilikler cinsel olarak planlı programlı olur. Kişisel arzuları yerine öğrenilmiş şeylere göre davranır. Takıntılı karakterlerdir.
HİSTERİKLER (3-5 YAŞ ARASI)
Bu kişilik yapısındakiler üç-beş yaşında takılmış çocuklardır. Çünkü bu dönemde cinsel organlar duyarlık kazanır, çocuk mastürbasyona başlar. Prensip olarak cinsel arzularını kız çocuklar babaya, oğlan çocuklar anneye yöneltir. Histerik erkekler annesini çağrıştıran kadınlara saygı duyar, Kadınlar ise baba figürü olan erkeklere hayran olur. Yaşamlarında sevişmeye dair bir şey yoktur ama görünüşte son derece rekabetçi ve flörtöz davranırlar. Her iki cinste de karşı cinse yönelik hınç vardır. Böyle erkekler kadınları aptal, kadınlar da erkekleri kaba bulur.
BORDERLİNE KİŞİLİKLER
ANTİSOSYALLER
Başkalarını anlamak için çaba göstermezler. Vicdan ve merhamet duyguları zayıftır. Alkolik, cezalandırıcı, zalim ebeveynlerin elinde büyümüşlerdir. Önemli bölümü yasa dışı işler yapar. Hayatlarının yarıya yakını hapishanede geçer. Antisosyaller dürtülerini kontrol etmekte zorlanır, öfke kontrolleri yoktur. Cinsel hayatlarında da son derece bencil, her türlü sapkın davranışa açıktırlar.
HİSTRİONİKLER
Önemli bölümü gösteri sanatlarında çalışır. Kendilerini göstermek ve ilgi odağı olmak isterler. Kişilik algılarında bütünlük yoktur. Bazen çok iyi bazen çok kötü hissedebilirler. İnsanlar onları ne kadar çok beğenirse içlerindeki iyi o kadar aktive olur. Seks bombası olarak tanınırlar ama cinsellikle alakaları yoktur. Evlendiklerinde ciddi sorun yaşarlar çünkü başkalarının ilgisine muhtaç oldukları için eşlerini sürekli aldatırlar.
NARSİSTİKLER
Genelde kendilerini çok beğendikleri sanılır ama durum tam tersidir. Sırf savunma olarak geliştirdikleri büyüklük iddiaları vardır. Hayranlık uyandırmak isterler. Cinsel yaşamda sapkınlığa eğilimli ve karşı cinse hınç doludurlar. Oldukları gibi sevilmedikleri için öfke doludurlar ve sekste de muhteşem olmak isterler.
Cinsel Tercih Çocukluk Döneminden Başlıyor
Çocukların yetişkin olduklarında sorunlu bir cinsel hayatı olduğunu biliyor muydunuz?
DİĞER HABERLER
Türkler Evlilikte Az Çocuk İstiyor!
Yapılan bir araştırmaya göre Türkler, evlilikte eskiye göre çok çocuk istemediği açıklandı.
Gebeliği Engelleyen 5 Önemli Neden
Kısırlık tedavisi gören kadınlarda pek çok faktör başarıyı olumsuz etkileyebiliyor.
Lavanta Yağıyla Bebeğinizi Sinek Isırıklarından Koruyun
Arı, kene, böcek, sivrisinek sokmalarına karşı hazırlıklı olmanın ve önlem almanın tam zamanı…
“Süleyman Orakçıoğlu’na bir ödül daha...”
“Yapışmayan, topaklanmayan kusursuz görünümlü kirpikler…”
““Aşı Kaygısı” Hasta Etmesin!”
“Kadınların Büyük Endişesi; Hamilelikte Saç Dökülmesi…”
“Yavuz Turgul’la ‘gerçek’ sinemanın keyfine varın”
“Tolga Çevik Bir Yıl Aradan Sonra TOLGSHOW ile Sahnede”
“Kariyer değişikliğinde yapılan 10 kusurlu hareket”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32