>

GÜNDEM

Antalya 3’üncü Kadın Zirvesi Başlıyor!

Kadınların sesi yine Antalya’dan yükselecek...
 
   
 
 
     

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 21 Aralık Cumartesi günü AKM’de “3’üncü Kadın Zirvesi”ni gerçekleştiriyor. Siyaset, sivil toplum, bilim ve araştırma kuruluşları başta olmak üzere farklı kesimden kadınların konuşmacı olarak katılacağı zirvenin teması ” Medyanın Kadına Yaklaşımı”

Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, ‘Kadın Dostu Kent Antalya’da toplumda cinsiyet eşitliğini savunan, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan kadının yaşamını ve haklarının irdelemek üzere 3’üncü Kadın Zirvesi’ni düzenliyor. Gelenekselleşen ve Türkiye çapında büyük ses getiren Kadın Zirvesi’nin ilkinde “Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet Neden Artıyor? Neler Yapılmalı?” sorularına çözüm aranmış, ikincisinde de “Kadın Bedeni Üzerinde Yoğunlaşan Politikalar ve Kadının Doğurganlık Hakları” konusu tartışılmıştı.

MEDYANIN KADINA YAKLAŞIMI


Yazar, aydın, politikacı ve bilim insanlarının katılımıyla 21 Aralık Cumartesi günü AKM Aspendos Salonu’nda gerçekleştirilecek 3’üncü Kadın Zirvesi ” Medyanın Kadına Yaklaşımı” Sorunlar ve Çözümleri Neler Oluyor? Neler Yapılmalı? konusunu ele alacak. Zirveye her yıl olduğu gibi yine siyaset, sivil toplum, bilim ve araştırma kuruluşları başta olmak üzere farklı kesimden kadın konuşmacılar katılacak. Zirve kapsamında “Kadın Politikalarının Medyaya Etkisi” ve “Medya Okuryazarlığı Odağında Kadına Bakış” konulu iki panel gerçekleştirilecek.

ÜNLÜ KATILIMCILAR

3’üncü Kadın Zirvesi’ne Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Antalya Valisi Sebahattin Öztürk’ün de katılması bekleniyor. Zirvenin konuşmacıları arasında Pınar Türenç (Basın Konseyi Başkanı), Işıl Özgentürk (Cumhuriyet Gazetesi Yazarı), Aslı Öymen (CNN Türk Program Koordinatörü), Tuluhan Tekelioğlu (Gazeteci, Yazar), Esin Övet (Habertürk Magazin Yazarı) gibi medya dünyasının ünlü isimleri yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen zirve sonunda ortak kararla oluşturulacak “Sonuç Bildirgesi” kadınların ortak sesi olacak.

III. ANTALYA KADIN ZİRVESİ

” Medyanın Kadına Yaklaşımı”
Sorunlar ve Çözümleri Neler Oluyor?
Neler Yapılmalı?

21 Aralık 2013 Cumartesi, Antalya Kültür Merkezi (AKM),
Aspendos Salonu

PROGRAM

10.00 Açılış Konuşmaları
Prof. Dr. Mustafa AKAYDIN, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı
Sebahattin ÖZTÜRK, Antalya Valisi
Fatma ŞAHİN Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı

10.00 -12.00 I. PANEL “Kadın Politikalarının Medyaya Etkisi”
Moderatör: Hülya ALP ( eski RTÜK üyesi)
Pınar TÜRENÇ (Basın Konseyi Başkanı)
Işıl ÖZGENTÜRK (Cumhuriyet Gazetesi yazarı)
Vildan DÖNMEZ (Antalya Kent Konseyi’nden Temsilci)

12.00 - 12.15 Soru-Cevap // 12.15 -14.00 Yemek Arası

14.00 -16.00 II. PANEL “Medya Okuryazarlığı Odağında Kadına Bakış”
Moderatör: Aslı ÖYMEN (CNN Türk Program Koordinatörü)
Tuluhan Tekelioğlu (Gazeteci, yazar)
Esin ÖVET (Habertürk magazin yazarı)
Şennur ERDOĞAN (Antalya Gazeteciler Cemiyeti Temsilcisi)

16.00 -16.15 Soru-Cevap

16.30 -17.00 Kahve Arası

17.00 -18.00 Sonuç Bildirgesinin Görüşülmesi ve Onaylanması

NOT: Program taslağındaki konuşmacılarda değişiklik yapılabilir.

Zirve sonunda Antalya Belediye Tiyatrosu’nun özel gösterimi olan “Anam, Bacım, Avradım” adlı oyun ABT Hüsnü Karakaş Sahnesi’nde saat 20.00’de sergilenecektir.


 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>